Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, proč měl tenhle snímek tolik zastánců a proč jsem na něj dokonce četl dokonce několik relativně pozitvních kritik. Jde podle mě jen o průměrné béčko s tuctovým dějem a záletkou už omletou nejméně stokrát. Odlišuje se jenom zasazením do neradostné budoucnosti a množstvím solidních herců, kteří ale jeden vedle druhého předvedli jen odvar z hereckého mistrovství. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jen potvrzení, že Martin Campbell natočil sice nejlepší bondovku širokodaleko, ale v dalších svých filmech, ať už před Casinem nebo po něm, jen ukázal, že moc dobrý režisér není. Útěk z Absolomu se sice tváří jako akční sci-fi se sociálním přesahem, ale ve skutečnosti to je jen šílená nuda nedávající vůbec smysl. Není akční ani zábavný, je ale šíleně dlouhý. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

O nič lepšie ako Fortress 1. Síce lepšia výprava, pri preletoch nad ostrovom pekná práca s kamerou a určite lepšie obsadenie (Henriksen a Hudson fakt potešili), ale inak nič svetoborné. Futuristický úvod veštil úplne niečo iné, ako sme nakoniec dostali. Videl som film v dobe vydania a videl som ho teraz po 25 rokoch a neurazil ani teraz ani vtedy, ale rovnako nenadchol ani vtedy ani teraz. Slušná remeselná práca, ale sterilná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nechci příliš spekulovat nad tím, kolika * bych to ocenil, kdybych to viděl teď.. takže ty *** Liottovi a spol. přejme!! Po vynikajícím restartu bondovské série teď režisér Martin Campbell kope každopádně za jinou ligu. Nemožný útěk? To už tu bylo nesčetněkrát. A vždycky přijde nějaká chytrá hlava a převeze všechny ostré věznitele. Campbell nám v roce 1994 představil trestaneckou kolonii léta páně 2022. I tady jsme se setkali s nezlomnou vůlí po svobodě, odmítáním vězeňského systému a nedostatečným výhledem. Ostře střežené hranice ostrova toho času zdolával vůbec ne špatný (i když překvapivě obsazený) Ray Liotta, který se v téhle látce kombinující Ramba i Šíleného Maxe pohybuje na půdě akční sci-fi i klasického vězeňského dramatu, který má své kvality. A napětí, slušné masky, atmosféru i dynamickou kameru. A to vůbec není málo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě především o zážitku. Což je pro Útěk Z Absolomu smůla, protože mě nezaujal takřka ničím kromě Lance Henriksena v bílé říze a Raye Liotty o poznání hubenějšího než v Hanniballovi. Z toho si asi odvodíte, že toho příliš zajímavého k vidění nebylo, a máte pravdu. Takřka veškerá akce je vtěsnána do jedné velké scény, takže v této kategorii hodnocení nahoru nepůjde...a nestane se tak ani v oblasti scénáře, prostě a jednoduše - pokud Útěk Z Absolomu neuvidíte, o moc nepřijdete. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama