Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leigh Michaels (Lauren Hutton) je žena, která má svůj život naprosto pod kontrolou a přesně ví, co chce. Co se ale stane, když se na ní pověsí maniak, který se baví tím, že svým obětem neustále dává najevo, že ví o všem co dělají a snaží se je tím dohnat až k sebevraždě? (Koly)

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výsledné hodnotenie je ovplyvnené tým, že ide "iba" o televízny film, avšak o nejakej lacnosti tu nemôže byť ani reči, film by sa dobre pozeral aj v dobových kinách. Najlepšie niekedy o polnoci. Je tu zopár logických nedostatkov, polícia je obzvlášť tupá, až sa mi chce ubrať hviezdičku, avšak najviac priestoru dostáva hlavná postava a Carpenter ju necháva vo všetkom "vykúpať" radšej samu, čo dodáva filmu na napätí a naliehavosti. Podobne, ako tak urobil s Laurie Straud. Ide síce o poctu Hitchcockovi a giallu, avšak v závere cítiť, že Carpenter natočil v rovnakom roku aj omnoho známejší Halloween. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Lauren Hutton se dobře kouká (mě navíc připomínala bývalku), má to takovou tu dobovou patinu a noční záběry mají trochu atmosféru. Ale Carpenterův scénář je nuda (telefonáty i jejich řešení mohlo být mnohem zábavnější, plus hrdinka nesmyslně riskuje) a po jeho hudbě nebo režijním stylu ani stopy. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Krásná sympaťačka versus urputný stalker, který využívá tehdejší moderní technologie. Hlavní hrdinka bydlí ve velké bytovce s velkými okny a naproti je další podobná velká bytovka, takže se stává pro stalkera s dalekohledem ideální obětí. Film je bezesporu kvalitní - má dobrý příběh, dobré postavy a dobrou režii. Bohužel ke konci už je děj trochu natahovaný, a jak mi byla hlavní hrdinka sympatická jako silná žena s dobrým smyslem pro humor, tak jsem její herečce nějak nevěřil vystrašenou polohu na konci filmu. Slušný snímek, spíše pro fajnšměkry žánru. (7/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych vlastně jen zopakoval to, co tady píše většina uživatelů - na televizní film je to dost slušná práce, filmařsky i herecky, inspirace Hitchcockem v tom taky je, ale na takhle jednoduchý příběh je to fakt strašně utahané. Pár povedených atmosférických scén to sice má, ale 97 minut je prostě moc. A úplně zbytečně. Mít to tak hodinu, bylo by to podle mě o dost lepší. 3* ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Carpenter. Ten chlap byl prostě koncem 70. a v 80. letech v neuvěřitelné formě a skoro všechno, na co šáhnul, dopadlo skvěle. Ani tentokrát tomu není jinak. Leigh Michaels (Lauren Hutton) je žena, která má svůj život naprosto pod kontrolou a přesně ví, co chce. Co se ale stane, když se na ní pověsí maniak, který se baví tím, že svým obětem neustále dává najevo, že ví o všem co dělají a snaží se je tím dohnat až k sebevraždě? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama