Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (177)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTE, PROČ TU TI ESESÁCI JSOU? ZLATO! JSOU TU KVŮLI ZLATU…“  Hodně střelby, ale i ruční práce, padouši jsou padouchovatí a dobro… prostě další válečná „špageťárna“. Sonja má v sobě něco z Shosanny Dreyfus, ti, co dělali hudbu, měli v hlavě Ennia Morriconneho, vobčas vyplave na povrch dobrej fór… a jak už to tak na Netflixu bejvá, je to celkem výživná česko-německá spolupráce. Sisu byl syrovější, ale tohle baví podobně. 3 a 1/2! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Natáčelo se v Česku, na lokacích na Točníku, v Údolí ticha, v Králově Dvoře, v Nižboru, v Líšné, na Křivoklátě nebo na Výsluní. 2.) Na natáčení se podílela řada Čechů, například zvukař Viktor Prášil (nominace na Oscara za Na západní frontě klid). Menší roli má mmj. Josef Trojan. 3.) Thx za titule „Drahomíra Rezková“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Obvykle se snažím filmy hodnotit jednotlivě. Vzhledem k tomu, že se mě nyní sešlo SISU a KREV A ZLATO prakticky pohromadě, tak jsem si chtěl udělat porovnání. První jsem si dal Krev a Zlato a docela jsem byl překvapený, že to není úplný paskvil a jako výchozí audio jsem zvolil říšské audio. Děj je docela prostý a herci se snaží, ale je působí to jako taková natáhnutá epizoda obšlehnutá / inspirovaná Hanebnými Pancharty. Nemůžu se, ale zbavit dojmu, že toto si vícekrát nepustím. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar Sisu. Nie zlé, na Netflix si dovolím tvrdiť až nadpriemerné, ale spomínaný fínsky kúsok, ktorý som videl ako prvý mi bol štylistickým zameraním bližší a pre mňa bol preto omnoho zaujímavejší. Krv a zlato je viac určený pre mainstream a masy. Lepšie 3* a 65% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

No tohle byla extra brakovka. Ne že bych k tomu tak nepřistupoval, ale bylo to povrchní ujeté sebeparodické až moc. Jakoby vůbec nevěděli co chcou natočit. Je jasné, že Tarantina a Leoneho mají tvůrci nakoukaného. Ale ke kvalitě nestačí. A Pokud by někdo chtěl válku jako videohru, zahrejte si raději “NewColossus”, ten jde s nakopáváním nácků do prdelí, bizarním humorem, akcí, ale i kvalitou filmových sekvencí mnohem dál než tehle televizní film ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při akci to dokáže získat nějakou pozornost, ale mimo ni je to jen Doktor z hor s nacisty. Neumí se to rozhodnout mezi seriózností a nadsázkou a podobně jako v Blood Red Sky hoří Thorwarth s postavami. Ať už jde o německého Caspera Van Diena, obergruppenführerfantoma opery, nebo jeho pobočníka, co měl na konci zlata už plné zuby, všichni působí jen jako průměrní pacienti Der Bergdoktora.. Jestli mělo ode mne Helanderovo vyhlazování esesáků tři zlaté cihly, tohle nemůže dostat stejně a to nejen proto, že nějaké sisu tu měl jen ženský odboj s mysliveckými flintami.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama