Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 3

  • Kanada Ginger Snaps Back: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kanada 1815. Sestry Ginger (Katharine Isabelle) a Brigitte (Emily Perkins) bloudí samy pustým lesem. Narazí na vypleněný indiánský tábor, kde potkají starou vědmu a ta jim prozradí osudové proroctví. Pokud nezabijí tajemného chlapce, bude muset jedna ze sester zabít druhou. Při svém putování naleznou útočiště v pevnosti, která skrývá otřesné tajemství. Jedné noci je Ginger napadena podivným stvořením, napůl chlapcem, napůl vlkem. Podaří se Brigitte zachránit sestru a zvrátit tak prastarou kletbu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ve volném "prequelu" se Brigitte a Ginger v roce 1815 ztratí v lesích, kde jediný přístřešek široko daleko je dřevěná pevnost, která je ale momentálně pod útokem místních vlkodlaků. Námět zní docela akčně, asi nějak jako Od soumraku do úsvitu a podobné, ale vlkodlaci zas tak často neútočí a film má spíš klasičtější hororový nádech oproti prvním dvěma dílům a taky je v něm i trochu víc nadpřirozena v indiánských proroctvích a mysticismu. Film má docela jednoduchou ale slušnou výpravu, pěkně udělanou pevnost a kostýmy a přinejmenším jsou vlkodlaci ve "westernovém" prostředí něco méně okoukaného. Trochu ale ztrácí na tempu, protože většinu času je vidět hlavně kdo koho nemá rád a podobně a vzhledem k tomu jak málo vlkodlaci útočí, tak atmosféra pevnosti ze které není úniku trochu slábne. A pochopitelně se zase řeší proměna a sesterský vztah a podobně, ale v trochu zjednodušené podobě, takže ve výsledku z toho Ginger snaps back vychází hůř než předchozí dva díly. Naštěstí to ale má, jak je u téhleté trilogie zvykem, zajímavý závěr a to nejen proto, že poslední třetina je akčnější a hlavně tam je prostě Brigitte a Ginger :) a kdo je má rád, tak ten třetímu dílu ginger snaps odpustí i tu pomalost a příklon k mnohem klasičtějšímu vlkodlačímu filmu než byly první dva díly. Tak i když je to horší než první dva díly, tak stejně dáme čtyřku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S absolútnym prehľadom najlepšia časť z trilógie. Som zaťažený na dobovú atmosféru a tá tu nebola najhoršia. K tomu trocha napätia, krvičky a vĺčikov a k spokojnosti mi veľa nechýbalo. Tiež v porovnaní s predchádzajúcimi časťami je snímok vizuálne prepracovanejší a oku viac príjemnejší. Viac peňazí je tu rozhodne cítiť. 65/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako môj kamarát do dažďa (“misterz”), aj ja “ľúbim” filmy s dobovou tematikou, a obzvlášť také, ktoré sa odohrávajú v “januári”. Ale dosť bolo parafráz, poďme k našej obľúbenej disciplíne - kritike. Ja skutočne súhlasím, táto trilógia vyvrcholila “najlepším” možným spôsobom, mimo 20 storočia, o pár desiatok rokov späť. Nebyť tohto kroku a akčne poňatej, záverečnej “dvacky”, zrejme by toto absolútne priemerné až podpriemerné pokračovanie na “tretiu”, nestálo ani za povšimnutie. Kľudne si to “odpustite”, lebo za prvé: snehuliaka tu aj tak nik nepostaví, za druhé: dialógy pripomínajú teen kokotiny zo študentských lavíc, za tretie: bombrlcová, pletená čapica mi tu vzhľadom na dobu, taktiež akosi nesedí. Keby som to bol vedel, v živote nepozerám “jednotku, dvojku”, aby som sa dopracoval k tak mizernej “trojke”. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Třetí setkání s Ginger a Brigitte už logicky není prequel, jelikož se přeneseme v čase do 19. století. Kanadská divočina, Indiáni a bílí kolonizátoři (Francouzi a Angličané), kteří dovezli z Evropy zkázu a smrt. Alegorie o zničujících darech starého světa, co mají podobu prokletí vlkodlaka. Místo psychologického dramatu zde máme tentokrát dobrodružný příběh z chladné divočiny s přesahem do hororu. I když je Ginger infikována, tak láska obou sester je silnější. Není důležité, na které straně budou stát, ale to, že budou stále spolu. I do třetice jsou role jasné - silné ženy a slabí muži. Navrch fanatický kněz, co káže druhým o pekle, jenže sám je v něm již oběma nohama. Závěrečný masakr je rychlý a zdrcující. Vlkodlaci se sice jen míhají, ale i tak nejsou naštěstí tvořeni shluky levných pixelů. Mechanické masky nemusí být dokonalé, přesto působí stále věrohodněji, než počítačové bestie. Nejslabší část trilogie, hodnocení z minula však ponechám. 3,5* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvé dve časti ponúkajú veľmi slušnú variáciu vlkodlačích motívov a tu a tam sa pohrávajú so žánrom aj divákom samotným, tento výlet do histórie je predsa len už trochu príliš hlúpy, naviac nijako neobohacuje svet svojich predchodcov, skôr z neho uteká za vidinou príťažlivej zmeny kulís (ktoré nakoniec nie sú príťažlivé vôbec)... Chcelo by to vrátiť sa do súčastnosti, premyslieť si v čom už máme jasno a čo sa tu dá ešte vymyslieť a natočiť štvorku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Katharine Isabelle měla pro scénu, kdy Ginger vstává nahá z postele, dublérku. Ve smlouvě má klauzuli o zákazu nahoty. (ČSFD)
  • Pracovní názvy: Ginger Snaps III: The Beginning, Ginger Snaps: The Prequel. (Stocki)
  • S natáčením třetího dílu vlkodlačí trilogie se začalo sedmnáct dní poté, co byl dotočen druhý díl. (Stocki)

Reklama

Reklama