Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Upíri sú priemerný akčný neo-western s upírskou tematikou. Na tom by nič nebolo zlé, ak by nešlo o film Johna Carpentera, ktorý sa vo svojich najlepších časoch dokázal vyjadrovať prostredníctvom hororu či sci-fi k nejakým tým zaujímavým spoločenským otázkam. Je potom otázne, či nie je lepší hit or miss prúser Útek z L.A., keďže ten je aspoň "previnilo zábavný, než vyslovene zameniteľný film". Problém je ale skôr v priemerných až podpriemerných dialógoch a v zle napísanom ústrednom due. Woods a Baldwin pôsobia v tomto prevedení dosť tupo, stále by všetko riešili najradšej násilím, ale potom sa vždy náhle preberú a prevládne rácio. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmistr béček John Carpenter se vydal za upíry. Na cestu si přibalil nejen dubový kůl, ale také Jamese Woodse, který zahrál svoji postavu nesmírně civilně a mnoho herců na jeho místě by jistě tuhle roli pojali efektně, ale on je přece jen jiná kategorie. Jeho vyhledávač upírů mě bavil. Co bavilo méně, byl poměrně nablblý děj, kdy se v roli hlavního upíra představí (dnes zapadlý herec) Thomas Ian Griffith se jménem, co zní tak nějak podezřele česky a sice Jan Valek. I na béčkovou produkci je tady tolik pitomostí, až se mně je ani nechce rozebírat, ale Carpenter věděl, co za krvavou sračičku navařil a rozdával ji naběračkou i užaslým divákům, kteří ocení tandem Woods - Baldwin, ale nad ostatním asi ohrnou svoje fajnové nosánky. Film nabízí hodně efektní krvavé porce, hudbu, kterou si jako tradičně vždy složil sám pan režisér, a schopně hrajícího Woodse. Dějově to bylo slabší a až moc nablblé. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno