Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch chlapov vrátane kňaza, navštevuje odľahlé miesta Ameriky o ktorých majú podozrenie, že sa v nich nachádzajú upíri. Ich poslanie je jednoduché. Skántriť každého, ktorý im skríži cestu. Jedného večera však natrafia na obzvlášť silného jedinca. Vtedy Jack, vodca malej skupinky pochopí, že ide o hlavného vodcu, ktorý je dôsledkom celého krvi prelievania. Boj s týmto upírom však bude tvrdší ako s hociktorým iným. Hlavný vládca temna si totiž chystá svoju armádu pre obrad, ktorý z neho spraví denného tvora. Bez ohľadu nato, že sa vo filme nachádza niekoľko celkom slušných gore scén, bez ohľadu nato, že sa vo filme objavujú známe tváre, tento horor o upíroch je jeden z najslabších aké som videl. Darmo si Carpenter pripravil efekty či kulisy ako z kovbojky "Ten krát na západe", keď zabudol na najpodstatnejšiu vec. Pohrávať sa s myšlienkou vytvorenia atmosféry či napätia, zrejme pre neho bolo neriešiteľným rébusom. Scénky plné prestrelok, či drsných kecov mňa nijak neohúrili a navyše plynú rýchlejšie, ako ubúdanie otázok v relácii "Páli Vám to?". K doprovodnej hudbe sa ani nevyjadrujem. Tá mi pila krv viac, ako hociktorý upír. "Carpi" odviedol len o trošičku lepšiu prácu, ako je priemer - 55%. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Krkolomný konec lehce poznamenal celkové hodnocení, neboť překombinovatelnosti bylo v závěru učiněno zadost. James Woods a překvapivě i Daniel Baldwin jsou skvělí, Carpenter má z pozice režiséra vše pevně v rukou a scénář taky docela šlape - odkaz na české kacířství ve 14. století docela potěšil. Hodně krve rovná se tentokrát i přehršel zábavy. 7/10! ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dobrá správa je, že Carpenter ešte vie režírovať i komponovať (tá monotónna country vybrnkávačka je fakt dobrá), takže menej než dve hviezdičky si tento film rozhodne nezaslúži. Zlá je tá, že stráca súdnosť - postavička upíra dnes patrí do zvučky večerníčka, nie do scenára pre Carpentera. Upírsky žáner starne. Desiť prestal už v 70. rokoch, takže mu ostala jediná možnosť - zaujať aspoň nezvyčajným spracovaním. Gary Oldman a Tom Cruise to roztočili v neoromantickom štýle, Stephen Dorff zabrúsil do cool techno prostredia, Willem Dafoe sa zaskvel v žánri film o filme. V Carpenterovom opuse je jedinou inovačnou stratégiou vyliezanie upírov z piesku (konečne niekto ukázal upíra ako zombi), no kto videl Pátera Thomasa, nadšený tým rozhodne nebude. Úvodný brutálny masaker na upíroch vo mne vyvolal podivný pocit ľútosti, nasledujúca kombinácia kuriev a flegmatického katolíckeho duchovného zase pobavenie. Upírsky šrot, ktorý pred odpadom zachraňujú kvalitné kinematografické ingrediencie. To sa tuším volá plytvanie talentom. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s VLÁDCEM TEMNOT nejslabší Carpenter. Carpiho filmografie připomínala v devadesátkách horskou dráhu - odstartoval je podivně zvoleným blockbusterem, který od něj nikdo nechtěl (NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU), pak fanoušky potěšil zajímavým metahororem (VE SPÁRECH ŠÍLENSTVÍ), po němž přišla studená sprcha v podobě nepochopitelně mdlého MĚSTEČKA PROKLETÝCH a následovala další rehabilitace a sice solidní ÚTĚK Z L.A., na který měl největší rozpočet své kariéry (50 mega) a jasně jím dokázal, že je sice už poněkud anachronickým, ale stále ještě hravým a zábavným tvůrcem. A jak se s dekádou rozloučil o dva roky později? Naprosto impotentními direct-to-video UPÍRY!!! Filmem, v němž není ani stopy po Carpiho nápaditosti a někdejší schopnost vyždímat z minima maximum a za pár šupů vytunit přímočarý béčkový scénář do stylové kultovky, ani stopy po jeho citu pro budování temné a tísnivé atmosféry kamerou, svícením a hlavně parádní vlastní hudbou, o zajímavých maskách ani nemluvě. What the hell??? Scenárista sice dodal docela svižný rozjezd (úvodní akce a následná upírská protiakce) a snažil se načrtnout vztahy mezi postavami, plus James Woods to táhne jako drsný lovec, který se vedle grilování upírů na slunečním světle nerozpakuje ani zkopat kněze nebo proplesknout fešnou prostitutku-poloupírku, ale to je vše. UPÍŘI jsou přímočarý, levný, béčkový hororový akčňák s jednoduchým příběhem, nudně natočenou akcí a ještě nudnějšími monstry, do nějž se Carpi otiskl naprosto minimálně (machistické, akčně-westernové ladění, likvidace zla konvenčními zbraněmi). A přitom to tu má výrazně lepší hodnocení než o tři roky mladší DUCHOVÉ MARSU, kteří jsou výpravnější a carpenterovští do morku kostí! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama