Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alergie na politiku se léčí ve Františkových Lázních a konzervy s příchutí UFO by u nás neprošly přes hygienu... Tyhle a jiné hlášky mě dost bavily, možná některé zlidoví. Čeština si zaslouží polochtat. Ten dobový kontext má potenciál. Pracoviště paranormálních jevů mělo se vším tím haraburdím a citacemi géniů atmosféru tvořivé dílny v psychiatrické léčebně. Epizoda se mi zdála rozdrobená na segmenty, které nedržely při sobě. V závěru se vtip najednou přehoupl do rekonstrukce zločinu, jako kdyby přišel jiný realizační tým. Jinak zajímavá práce se světlem, resp. s tmou. Výborná hudba, zvláště ty houslové pasáže. Uvidíme, jak si seriál povede. Zatím 3*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem podvod aneb jak divákům naservírovat novou kriminálku, ale v hávu něčeho ojedinělého, co nikdy nepřijde a okořeněného humorem, který ale je jak to nejhorší z Prušinovského, takže není o co stát. Navíc nechápu často rozklepanou kameru, která brání v utvoření jakékoli (tajemné či pobavené) atmosféry a pokud se nezmění styl humoru, bude mi vadit i ten svojí rádoby-chytrostí a rádoby-metapřesahy. Jenže se to nedá ani zatratit a to díky solidním hereckým výkonům (ačkoli Macháček hraje svůj standart, ale zase má roli na tělo, takže se to vyrovná), určitému příslibu nějakého skutečného nadpřirozena a zapamatovatelným postavám. Takže tomu ještě šanci, nejspíš, dám. Lepší 2* ()

Reklama

mnx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli to má mít úspěch, tak už proboha ne upištěnou Fialovou, které jsem většinou nerozuměl ani slovo, a která se hodí tak do infantilních hovadinek na Primě. A ani Macháček mi v té roli úplně nesed. Už teď je jasné, že vedle jiných českých komediálních scifi (anebo spíš detektivek?) se to mohle moc vyjímat nebude, ale zkusím dát ještě šanci dalšímu dílu. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

uf, uff, ufff. čekal jsem něco na způsob Ghosted v českém prostředí, ale tohle fakt nefunguje.. je to pro mě zklamání, protože tvůrci jinak patří k mým oblíbeným, nějak nechápu, proč ty postavy jsou jak z továrny na největší kliše na světě. doslova o nikom nemůžu, že by mě zaujal a chtěl se o nich dozvědět něco víc. macháček a ani cina nejsou ani trochu vtipní, fakt nic. když už se něco semtam povede, (skládka bodyčekem, nohovy kecy-kolegyňka), tak pořád z toho leze jakási upocenost, která je mi nepříjemná. no dám šanci ještě jednomu dílu, aspoň ten cliffhanger na konci mě trošku zaujal. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tušila jsem, že to nebude seriál pro mě. Jméno režiséra ve mně vyvolalo nedůvěru. Dvacet minut a pak jsem na chvilku odešla. Sice jsem se pak dodívala, ale žádné zlepšení nenastalo. Špatný scénář i režie. Macháčka v oblibě nemám, ale nakonec se na něj dalo dívat, Cinova postava je příšerně napsaná, líbila se mi jen Termerová. Podivné barvy, spousta zbytečného žvanění, úsměv (natož smích) ani náhodou. Slovo soudruzi v názvu mělo být  lákadlo. Ale to je fakt trochu málo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama