Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 12

Recenze (144)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Trailer se mě hodně líbil bohužel film je hodně průměrný. V podstatě je to zhruba to samé co Neposkvrněná a jsou tam přidané prvky předchozích Omenů. Ženská nastoupí do kláštera v Itálii tam narazí na holku co ji omezují a zavírají a nikdo se s ní nijak nebaví oni to vysvětlují tím, že je nebezpečná  ta ženská tomu nevěří. Pak narazí na kněze co jí řekne, že to nejsou křesťané, ale nějaká satanistická sekta co oplodňuje ženské ďáblem a chtějí , aby porodily kluky (holky jsou pro ně nezajímavé ačkoliv 2 přežijou a nikdo to neřeší jak to teda funguje nevím ) z těch kluků by pak vznikl antikrist , kterého by vypustily řádit na Zem počkaly by až by se lidé obrátily více na církev tím pádem asi i na ně a pak by ho stáhly. Tohle nedává ani smysl a je to podobná blbost jako kdyby jste Hitlerovi při útočení na Evropu řekli třeba na Francii útočit nebudeš stáhni se a očekávali, že to udělá.  Ona tomu nevěří pak ji uvidí , že má v puse číslo 666 a najde její složku kde zjistí, že  se narodila 6 června v 6 ráno tak mu najde složku co chtěl  a chtějí to řešit mezitím ona otěhotní (z ničeho vím , že tohle bylo i v jiných Omenech , ale tady to působí tak jak kdyby už nevěděly kam ) porodí a máme konec, který naváže na první Omen . Většina scén je ve tmě tak, že uvidíte úplné hovno začátek nedává ani smysl na kněze tam spadnou skleněné střepy z obrazu on má krvavou hlavu a směje se  wtf ? Z toho ďábla vidíme pořád dokola jen pařát a kromě té úvodní scény  a jednoho upálení zde není co chválit ještě to má místy dobrou atmosféru a je to v takovém retro nádechu 80 let to se jim podařilo.   Mít to o 30 minut méně dal bych asi i 3 hvězdy. 40 procent jsem rád , že mě nevyšlo tehdy kino ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát zklamání, páč nic velkolepého jsem nečekal. Máme tu další Američanku, co přijede do Itálie, aby se stala jeptiškou. K tomu navíc je celý příběh podoben Neposkvrněné víc, než by se zdálo. Jak neoriginální. Ovšem mně se Neposkvrněná líbila více. Úvod je příjemně atmosférický s jasným odkazem (tyč) na první film série (ten zřejmě nebude nikdy překonán). Ostatně z dalších odkazů jsou sebevražda sestry i smrt způsobená autem - zde akorát místo hlavy přijde nebožák o půl těla. Tak snad jen střeva ven se počítají. A potěšil i odkaz na Mouchu, kdy tenhle porod byl snad ještě děsivější. Margaret ovšem nepatří mezi nejchytřejší, což mi dost vadilo, a tak neumí pořádně ukrást ani pár složek. A pokud se činí čertu dobře, pak bych rád viděl pořádný závěr celé série, co by vyvrcholil Apokalypsou, kdy by v první řadě církev a následně zbytek lidstva byly smeteny z povrchu Země. Pak byl tenhle díl dostal alespoň smysl. A kdo zná původní klasiku, musel vědět, jak tenhle počin skončí. Skvělý vizuál, mizerná nestrašidelná hudba, jo, každý není J. Goldsmith, a tíseň i strach, na rozdíl od původního filmu, zde chybí... ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na prequel "The Omen" ze 76', jsme byli zvědaví všichni co jsme viděli všechny předchozí díly. Jak jde čas, čekala jsem, že se ničeho nového nedočkáme, ale pár jump scarů, několik nechutných a děsivých scén, se tu přeci jen našlo, a na to jsme všichni čekali. Možná je to jeden z nejlepších hororových filmů se satanskou tématikou jaký byl za poslední roky natočen. Především nerozumím dle jakých kritérií někteří diváci hodnotí film. Co jako čekáte? Na to, že již bylo tolik dílů na The Omen natočeno, byl to jeden co vše dovršil a poukázal na zrození antikrista doslova ve svém úplném zárodku. Pár hereckých obsazení mě ve svém vystupování celkem zklamalo, ale možná je to proto, že to byli herci, kteří se mi do tohoto žánru úplně hodí. Přesto smekám, že i po tolika letech, mě děj "The Omen" dokázal posadit na prdel. Oproti jiným filmům s podobnou tématikou, tento za poslední roky překvapil. Proto 77%, šlo z toho vyždímat víc, ale dopadlo to víc než obstojně. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Původní film řadím mezi nejlepší horory všech dob. Brilantní snímek, který i po letech perfektně funguje. Nový snímek nepůsobil z trailerů nejlépe a vypadalo to, že nás čeká průser. Ale nakonec po pozitivních recenzí jsem si řekl, že to kino zkusím. A jsem mile překvapen. The First Omen je celovečerní debut režisérky Arkasha Stevenson a odvedla hodně dobrou práci. Má to pomalejší tempo a buduje se zde atmosféra (lekačky zde nečekejte...i když jsou zde ty trapný momenty, kdy postavu ze zadu chytne někdo a řekne "tady jsi"). Snímek sice nemůže překvapit, protože děj a postup příběhu je předem daný díky původnímu filmu. I tak se zde pracuje dobře se zvraty. Příběh okolo antikrista a jeho zrodu je zajímavý a dokáže to pěkně vtáhnout a do konce filmu nepustit. Líbila se mi myšlenka, proč záporáci chtějí antikrista. Technicky je to pěkně zpracovaný film s dobrou kamerou, zvukem a hudbou o kterou se postaral Mark Korven (Čarodějnice, Maják), který svoje kvality nezapře. Za nejsilnější stránku filmu považuji herecký výkon Nell Tiger Free. Její výkon je zde velmi silný a když došlo na konec měla mě úplně zaháčkovaného. Scéna, kdy se začne probouzet démon a začne ten dlouhý záběr, kdy to stojí na hlavní herečce, tak to byla velká paráda. Následně přijde krásné napojení na původní snímek (hudba z původního filmu parádní), což jsem vůbec nečekal a nevěděl jsem, že se jedná o prequel. Tak či tak i přesto, že tohle byl prequel o který nikdo nestál, tak mile překvapil a jde o nadprůměrný horor, který jsem si užil. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Margaret (Nell Tiger Free) náhlé těhotenství uprostřed ulice vzdává hold filmu Warlock 2: Armagedon (1993), kde modelka (aniž by o tom věděla) nosí kouzelný drahokam, který na ní způsobí náhlé těhotenství a porod Warlocka, mužského čaroděje odhodlaného vypustit na Zemi Satana. (Johnny.ARN)
  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)
  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama