Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (140)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok, kde sa zaspomínalo na pamätnú scénu prebodnutím knaza som tušil, že film ma neosloví a skoro vždy môj prvý dojem neklame a teraz to bolo tiež tak. Už tato scéna bola na mna príliš výstredná a cítil som z nej, že pani režisérka chce na divákov zapôsobiť neobyčajným štýlom, ale mne osobne to pripadalo už prehnané a to pokračovalo celým filmom. Vizuál je úchvatný a celý ten umelecký nadych z tohto filmu robí  nevšednú filmovú záležitosť, ale mne rozhodne viac vyhovovali formy starších častí. Je to tu všetko moc prekombinované a esteticky vzhľad filmu tu prevyšuje samotný obsah a to ja filmu málokedy odpustím a teraz tu výnimku určite nespravším. Chcel som ist na to do kina, ale som rad, že sa tak nestalo aj keď si uvedomujem, že v kine by to mohlo byť oveľa dynamickejšie, ale i tak som rad, že som ho videl z pohodlia domova, to celkom stočilo. Rozhodne tento film má aj bude mať fanúšikov, ale z tejto celej série bude jeden z mála, u ktorého opakované pozretie nebudem siliť. Slabé 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám už asi tak po šesté pokoušel přijít Satan. A má se to s ním zhruba stejně jako s Exorcistou. Parádní, originální, mrazivé a atmosférické první díly, a pak už jen bolest, zmar, utrpení a odvary z čertových fuseklí. Což je sice pro ďábelské filmy asi kýžená markanta, avšak otrávený divák, nečekaje na posmrtný život v teple či peklo na Zemi, by si raději sám vrazil do prdele ten rozžhavený pohrabáč, aby se u těchto audiovizuálních martýrií alespoň trochu zabavil a méně trpěl. Tudíž tu nyní máme krajně nesympatickou pičinku Nelu Beztygrovou, která plagiátorsky, netísnivě, unyle až otravně pátrá po předPeckovském klášteře, koho že to ten Lucifer tentokrát zase naprcal, až se nepřeqapivě dopátrá od počátku zřejmého a nejméně 666krát viděného přitroublého klišé. Čert už ty parazitické a nenápadité ždímárny, kurva, vem! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Místy až zážitek na pomezí poetického filmu, což bych u hororu rozhodně nečekal. Nellinka umí správně zahrát notně cáklou ženštinu, u níž si člověk říká, jaké má vlastně postranní úmysly, či je to záměr tvůrců, no a celé to graduje do notně vyšponovaného finále. Víc takto odvážných hrátek s žánrovými klišé! [Disney+] ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Přichází Satan! patrí medzi TOP 10 hororov, aké som kedy videl. Preto som tento prequel najprv úplne ignoroval. Proste len ďalší pokus podojiť viac než dosť opotrebovanú značku. A kupodivu budem predovšetkým chváliť. Hneď z kraja je poznať, že tento horor dostal nadštandardnú filmársku péči. Takto kvalitne vizuálne pôsobiacu žánrovku dostávame raz za pár rokov. Scenár sa s nevýhodou, že každý dopredu vie ako to dopadne, popasoval najlepšie ako sa dalo. Na horor skvelo držiace pokope. Civilne pôsobiace drama s jemnými prvkami detektívky. Horor sa tu vkráda atmosférou a hudbou. Teda presne v duchu filmov z čias, z ktorých vzišiel originál. Nell Tiger Free bola výborná voľba. Pôsobila na mňa ako umiernenejšia Margaret Qualley. Chcelo to však menej posúvacích scén. Mať to o polhodinu menej, tak by sa všetko oveľa viac zhutnilo. Nečakajte horor roku, ale kvalitne doplnené informácie dnes už klasického príbehu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina mě velmi příjemně překvapila, byla fakt skvělá. S napětím a lekačkami pracují tvůrci zajímavě a nečekaně, což je rozhodně moc fajn, zato odkazy na původní film mi přišly až moc na sílu, ale nevadí. Jenomže druhá polovina jako by byla úplně jiný film. Ke Gregorymu Peckovi to sice směřovalo výborně, ale jinak to byla docela nuda. Už dlouho jsem neviděl film, který by měl dvě tak kvalitativně odlišné poloviny. Je to pořád lepší než nový Exorcista a poslední dva Halloweeny, ale bohužel je to nakonec vyloženě průměrné, což je škoda, protože tempo má film sympaticky pomalé, Ave Satani se tady dávkuje po troškách a atmosféra je taky fajn. Jako doplnění k mytologii rozhodně povedené, ale fakt mě to nijak nenadchlo. Bill Nighy a hlavně Charles Dance by si zasloužili víc prostoru! 60 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama