Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bohatí lidé mají vždycky nějaké výhody. Takový pan McCandless není spokojen se svým zchátralým tělem a proto si objedná nové, do kterého zbývá nainstalovat pouze jeho vědomí. Na objednávku je tedy těsně před rozmáznutím o zeď z minulosti přeneseno vyhovující vysportované tělo závodníka Alexe Furlonga. Alex se však probere ještě před výměnou vědomí a nespokojen se svým osudem začíná prchat neznámým prostředím s charismaticky hláškujícím lovcem Vacendakem v zádech. Snímek mezi ostatními béčky počátku devadesátých let působil poměrně svěžím dojmem. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak tuhle hovadinu můžou někteří hodnotit tak vysoko a taky dost dobře nechápu účast Anthony Hopkinse. Já dávám jednu hvězdičku pouze za drsně se tvářícího Micka Jaggera, jinak mě pořád stejný výraz E. Esteveze a rádoby napínavé scény vůbec nezaujaly. Škoda, že nebyl Mick obsazen do hlavní role, to by byla dost možná jiná káva :). ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je rok 2010 a ja sledujem víziu budúcnosti z roku 1992 na rok 2009. Mick Jagger si to kalí na obrnenom transportéri cez ulice a mníška s brokovnicou v ruke privíta prišelca zo slovami "...nehovor mi sestra, sakra...". Ľudia si pochutnávajú na smažených potkanoch a strieľajú do seba len tak z dlhej chvíle. Poviem vám som rád, že sa táto vízia nenaplnila. Totálne odpadný! film bez nejakých ucelených myšlienok E.Estevez vyzerá celý film ako obliaty studenou vodou a Rene Russo nemám rád. Najpríjemnejšie prekvapenie za všetkých inak podpodpriemerných hereckých výkonoch podáva už spomínaný Mick Jagger. Hrôza strach a mizéria filmu sa na vás valí po celých 110 minút, a nakoniec si poviete, tích 110 minút mi už nikto nevráti a ja som ich zbytočne premrhal. Ja vám vravím HA!, ja som ho nedopozeral. Hviezdu dávam za snahu a veľký podiel na nej má práve Mick Jagger. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate podobný prípad, ako Johnny Mnemonic. Dnešnému divákovi film už nemá vôbec čo ponúknuť a jeho kŕčovitá snaha o predpovedať budúcnosť roku 2009 je vzhľadom na absenciu humoru už len smiešna. Vizuál nie je tak prepracovaný ako v Blade Runner, takže nemôžme hovoriť ani o autorskom počine a uveriteľnej paralelnej verzii budúcnosti. Príbeh mi príliš zmyslu nedával, chvíľami bol zjednodušovaný, finále zase prekombinované. Dizajn áut je obrovské wtf a vlastne je tým jediným, čo nám našepkáva, že sa ocitáme v budúcnosti, pretože tu pribudol len jeden síce extrémne vysoký, ale maximálne nevkusný mrakodrap. Film vás musí v prvom rade presvedčiť o uveriteľnosti fikčného sveta a v tom urobili tvorcovia základnú chybu. Stále ale celkom pozerateľné. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zvláštně nevyrovnaný film. Rene Russo vypadá už od začátku jako Estevezova maminka, navíc vyšší, takže jim ten vzájemný vztah nežeru. Ale zase je zde úžasná kamera, která z mála dokáže vykouzlit hodně včetně atmosféry potřebné pro tento druh filmu, skvěle to doplňuje jazzová hudba. Prima jsou všechna ta vozítka, honičky, a samozřejmě vtipy - ať slovní, nebo v obraze (několik nápisů na zdech nebo reklamní billboardy jsou vážně nadčasovými vtipy). Nesmím zapomenout na dokonalou jeptišku, ta je zcela odzbrojující! A ostatně - vize roku 2009, jenž byl tehdy budoucností, a my jej již prožili, je úsměvná. Přesto celkově - i když film baví, šlape, jak má, akce je co 15 minut - dávám jen slabé čtyři hvězdičky, protože neherectví Russo (když má vyjádřit výraz pochopení a vnitřní paniky, tak jen zkamení) a mírné přehrávání Esteveze jakýkoliv dojem ničí - ani jeden z nich nemá charisma a nadhled, aby svou roli utáhl. Snad jen Mick Jagger pochopil, oč jde. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)
  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)

Reklama

Reklama