Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Iásón a argonauti je jedním z těch méně povedených TV filmů z hallmarkovské produkce, kterého sráží do kolen zejména slabé herecké výkony a nepovedené parodizování řeckých mýtů, které se nejvíce dotklo Herkula, Orfea a samotného Dia a Héry. Vizuální efekty a výprava jsou na standardní TV úrovni, nicméně existují i lépe zpracované kousky (jako např. Merlin). Velké mínus filmu tkví rovněž v nesympatickém hlavním hrdinovi, kterému člověk snad ani nemůže fandit. Jediní herci, kteří ve filmu za něco stáli, byli Dennis Hopper a Frank Langella. Snímek, který spíše než aby alespoň průměrným způsobem příblížil staré báje, je spíše karikuje ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Není to sice úplně věrná kopie pověsti a je pravda, že místy je děj spíš k pláči než k pobavení, ale je to má srdcová záležitost.Navíc já prostě tyhle řecké příběhy miluji a dost trpím jejich nepříliš kvalitním a laidáckým zpracováním, přesto mě však nakonec nějak dostanou, hlavně tou ideou,že to tak třeba opravdu bylo. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, moc dlouhé. Nudné, moc nudné. Proč se sakra Hallmark pouští do takových filmů? Nejhorší film ze starého Řecka. Selhali absolutně všichni. Herci, trikaři, prostě všichni. Pěkné jsou jen exteriéry a sem tam pár scén a nějaký ten souboj... A to je všechno. Ato to ze začátku vypadalo dost nadějně. Jenomže nestvůr, záporáků a soubojů tam je zatraceně málo a tak začne film po chvíli nudit. Na odpad to není, ale ani v nejmenším to nestojí za pozornost. Jen, pokud chcete vidět opravdu špatnou fantasy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pěkné dobrodružství, ke kterému jsem se v mládí vždy rád vracel. Sice to naprosto postrádá atmosféru antických bájí známou z klasického originálu a příběh se místy dost vleče, ale triková stránka vše trochu vyrovnává. A nebyli by to Američané, kdyby slavné starověké legendě nedodali svůj "moderní" ráz... ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

Řecké báje a pověsti jsem měl rád už jako malý a přestože se jich Iásón a argonauti tak úplně nedrží, jsem s výsledkem spokojený. Navzdory tomu, že jde o TV film, má slušné efekty, po většinou času svižný děj, dobrý soundtrack a hlavně skvělé obsazení... Dennis Hopper (Pelias), budoucí Gaius Baltar z Batlastar Galacticy - James Callis (Aspyrtes), Angus Macfadyen (Zeus), hvězda Star Trek: Enterprise s překrásnýma očima - Jolene Blalock (Medea) a plno dalších, jejichž postavy vám budou nejen sympatické, ale pokud jste četli Řecké báje a pověsti, tak povětšinou i známé. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)
  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama