Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Characters: Robert E. Howard / Story: Edward Summer / Screenplay: John Milius, Oliver Stone | Hudba: Basil Poledouris | Produkcia: Dino De Laurentiis, Raffaella De Laurentiis, Buzz Feitshans, Edward R. Pressman | Distribúcia: Universal Pictures | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 68,851,475 $ || ()

monolog 

všechny recenze uživatele

pokud bych to hodnotil z pohledu čtenáře howardových povídek, nedostalo by to ani dvě hvězdy. protože takovou změť, takovou směsku jsem už dlouho neviděl. do tohohle filmu opravdu narvali z každé povídky aspoň kousek. tuhle strom, tuhle ukřižování. tuhle věž slona, tuhle jeho velkou lásku, tuhle valerii(prosím neplést dohromady, jeho největší láskou byla královna černého pobřeží) tuhle něco jinýho. kdybyste pečlivě hledali, zjistili byste, že tenhle film je celej poskládanej z výřezů z povídek a s úplně novým začátkem. ale jako film to ujde. a taky by mě zajímalo, kdo tohle může srovnávat s filmovým Pánem prstenů? tohle je syrový sword sorcerry, tamto je pohádka s občas tmavším podtónem zelené, ale nic víc. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl válečníka z Cimmerie poprvé, v mozku se mi utvořili tři nové neuronové dráhy, které zaznamenaly a navždycky uložily tři momenty z filmu. První: démonický Thulsa, co se při obřadu promění v obrovského hada, druhý: ďábelská past, na jejímž začátku leží nástraha v podobě helmy a na konci ohromný dřevěný bodec, co proráží hrudník jednoho z nepřátel, a třetí: dva masivní kopce... ale teď nemluvím o reliéfu krajiny, ale o bicepsech Arnolda Schwarzeneggera! Nikdo jiný tehdy nemohl hrát Conana než tohle monstrum, co má ramena široká jako čtyřkolový povoz, záda mohutnější než vrata od stodoly a hrudník objemný jako sud na víno. Conan byl nadčlověk! Světem naostřených mečů a černé magie se pohyboval neochvějně, sebevědomě a dosyta si užíval všeho: soubojů, žen i dobrého pití. Zkrátka Barbar Conan je kult, který obsahuje všechno, co má fantasy film obsahovat. Někdy možná příliš zdlouhavé, ale ani po tolika letech to nezevšednělo a pořád si to drží svůj status. 69 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tomuto filmu unikal a poprvé jsem ho viděl až 1/4 století po jeho vzniku. No a jak se mi to líbilo? Divný týpci s divnejma účesama, divnej příběh, divný postavy, který maj pořád divný kecy, prostě celkově divnej film. Fantasy holt nemam vůbec rád, ale za těch pár akčních scén dávám 2 hvězdičky. Ještě bych rád podotknul, že ve filmu celou dobu hraje divná hudba. Sice soundtrack tady všichni vynášej do nebes, ale já bych takovou sračku nevydržel poslouchat ani 5 minut v kuse. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hudba ve filmu snad nikdy jindy tolik nepozvedla filmový zážitek jako tady. Barbar Conan je audiovizuální báseň o životě, smrti, ztrátě, vzestupu, hrdinství i barbarství. Působí vlastně podobně jako staré řecké báje. Příběh je zjednodušený a strohý, ale snad právě díky tomu, že za podkresu skvělé filmové hudby zobrazuje jen to důležité, vynikne jeho pravá podstata... A tím se stává nadčasový. 9/10 ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Pri natáčaní scény s vlkmi, ktorí Conana (Arnold Schwarzenegger) strhli zo skál a stiahli ho do tŕňových kríkov, prišiel John Milius za skrvaveným hercom usmievavý a bez slovka ľútosti povedal: „Teraz vidíš, aký film bude. Toto je presne to, čím Conan prešiel." (gogo76)
  • Režisér Milius bol posadnutý históriou, hlavne vojnami a miloval zbrane. V jeho kancelárii vždy ležali na stole nejaké meče alebo nože. Veľmi rád predvádzal svoje zbrane značky Purdey. Boli to britské brokovnice vyrábané na objednávku a stáli desiatky tisíc dolárov. Po každom filme si doprial jednu. (gogo76)
  • Mnohým by mohlo uniknout, že postavy Conana (Arnold Schwarzenegger) a Rudovlasa (Luis Barboo) se nesetkávají poprvé, když Rudovlas Conana vykoupí z utrpení od tzv. „kola bolesti“. Když si totiž všimneme rudé barvy vlasů chlapce, který mladého Conana upoutává ke kolu, napovídá to, že se potkali už tehdy. Postava Rudovlasa tak získává nový rozměr: nejen jako ten, kdo Conanovi dává svobodu, ale i jako ten, kdo mu ji zprvu vzal. (Bertramm)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama