Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, svižné tempo, výborná a vypečená zápletka, geniální uvažování N. Cagea......ale nějaké ty chybičky se sem vloudily (což vůbec nekazí dojem filmu): a) Hodiny na 100 dolarové bankovce ve skutečnosti ukazují 4:10 a ne 2:22, jak se tvrdí ve filmu. b) Když Ben zadává heslo do místnosti s deklarací nezávislosti, tak zadává 9 znaků. Ale heslo "Valley Forge" jich má o dost víc. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celkem bych se i smířila s tím, že je to vlastně taková malá vykrádačka Indiana Jonese. Jenže pak tam chci místo omšelého Voighta šarmem sršícího Conneryho. A také bych chtěla, aby vtipy byly skutečně vtipné. A aby se padouch nenechal tak snadno ošálit. Spokojena mohu být s množstvím a kvalitou akce. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, který má potenciál leda tak na zaplnění prázdného místečka v regálu videopůjčovny a vydělá jen ve Státech 170 milionů? Nechápu. Vlastně ano, pánové od Disneyho byli vždycky mistři v reklamní masáži a jméno Bruckheimer je obchodní značka s puncem jisté komerční návratnosti. Aspoň že Cage trochu pozvedl svoji zvolna vadnoucí kariéru, Diane Kruger dokázala, že její toporný herecký výkon v Troje nebyl náhodný, Jerry si zase přihodil pár milionů do prasátka a studio Disney si spravilo chuť po svých animovaných propadácích. Což mi žíly rozhodně netrhá. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Typický příklad popcornové zábavy - spousta akčních scén (výbuchy, honičky, přestřelky) jedna kráska ve vedlejší roli, jeden šprýmař ve vedlejší roli, jeden týpek "wikipedie je oproti mně nic" v hlavní roli - promíchejte, okořeňte vynikající hudbou a podávejte v menších dávkách (stopáž filmu lehce ubližuje) a dostanete film, který není potřeba vidět dvakrát. 60 %. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho sem váhala mezi dvěma a třemi hvězdičkami , ale nemůžu si pomoct , přes tu výpravu a Nicholase Cage ( mimochodem , dost mizerný herecký výkon především v pasážích , kdy ho napadla vodítka k hledání pokladu : " proč asi bránil právě tenhle sud " ... opravdu to by nenapadlo nikoho jiného ) je ten film slaboučký odvar Indyho. Párkrát jsem se sice lehce zasmála , sem tam bylo i nějaké to napětí , ale jinak absolutně žádný nápad , všechno už tu bylo a ta strašná love story. Jediné , co se mi opravdu líbilo , byl ten poklad. Ale za víc jak dvě hvězdičky to snad ani nestojí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Hlavné trio zistí, že tieň Domu nezávislosti ukáže ďalšiu stopu v jeden konkrétny moment dňa. Tvorcovia však úplne zabudli na fakt, že v priebehu roku sa Slnko na oblohe posúva, a tak by ich tieň v nesprávny deň mohol ľahko zaviesť nesprávnym smerom. (Hodnotim)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama