Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (173)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle druhý zklamání z Boskovic jsem musel napřed trochu vstřebat, protože jestli platí, že u Furiosy jsem nečekal nic a dostal ještě míň tak tady jakož to milovník tohohle subžánru a původního filmu jsem měl ta očekávání nastavený někde jinde a bohužel nebyla splněna. Ano hrozně moc se to tváří jako ta pravá pocta originálu a hrozně moc by jím chtěl být, ale až očividně moc je vidět, že to nefunguje. Je tu tuna odkazů nebo úplně konkrétních scén, ale v tom je problém většiny těch filmů co se snaží pořád tvářit jako z devadesátek, ale málokterému se to přesvědčivě povede. No a tady pokud nejsou na scéně twisteři a gigantická destrukce tak ten film už vlastně nemá co jinýho nabídnout. Jasně původní Twister nebyl v tomhle směru taky nic sofistikovanýho, ale s herci jako Paxton, Huntová, Elwes nebo Seymour Hoffman se toho dalo dělat mnohem víc a především vdechnout těm postavám život. Tady není chemie mezi ústřední dvojící vůbec žádná a ti ostatní už tu jsou lautr jenom do počtu. Takže může to působit dojmem, že vlastně jenom kritizuju a co, že to teda dávám ty tři hvězdičky? No tak samozřejmě logicky, že takovouhle nadupanou trikovou záležitost nepostavím na stejnou nebo podobnou úroveň jako všechny ty levný zplácaniny co už v tomhle ranku vznikly, ale nesmí zapadnout ten fakt, že destrukce bych tu uvítal víc a všechny ostatní scény jsou k nepřežití. Původní Twister je pak asi tak minimálně o dvě stupně Fujitovy stupnice někde jinde, ale ve srovnání s tímhle mi vychází líp i tolik kritizovaný Into The Storm napadaný jako béčkovej brak. Možná, že měl ten film slabší efekty, ale narozdíl od tohohle mě dokázal opravdu vtáhnout do víru dění a měl opravdu vymazlenou kameru a hlavně si na nic nehrál. Tohle měla bejt možná pocta originálu a pokračování v jednom, ale nefunguje to ani tak ani tak. Dost filozofování opáčko si určitě ještě někdy dám a třeba se mi povede názor změnit. Prozatím odfouknutá příležitost a jasný zklamání roku.50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Twister v roce 1996 přinesl skvělou kino podívanou s parádními speciálními efekty. Trhající se tyčkový plot, stodola plná nářadí nebo létající krávy - na to se nezapomíná. Potěšilo mě, že i Twisters dokázal nabídnout zábavu a napětí s několika adrenalinovými scénami. Je jisté, že nebude celý film o vichru, páč to by člověk ani nebavilo. Jsou využita oblíbená klišé, zejména rozdělení postav na začátku na kladné a záporné, které se ale začne proměňovat, což mi vůbec nevadilo. Hned úvodní scéna je jakýmsi varovně vztyčeným prstem - kdo jde Peklu naproti, dosáhne ho dřív, než by si myslel. K vytvoření napětí stačí i vichr, jeden bazén a pár postav. Skvělá byla i scéna s ohnivým tornádem a samozřejmě pak finále. Speciální efekty výborné - aby ne, když kromě řady společností se na nich podílela i věhlasná ILM. Je to oddechový letní blockbuster a to se počítá. Já tyhle filmy rád, a tak ani nepůjdu zjišťovat, jak moc je to sci-fi a nakolik jsou zrušeny fyzikální zákony, nebo ne. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování již viděného, první Twister byl mnohem lepší, nebýt ho, tak docela dobrý i když se první polovina filmu prokecá. Film nepřináší nic nového. Hned na začátku filmu do očí bijící klišé: potřebujeme nějakou tyč, a světe div se, kde se vzala tu se vzala, hned byla přímo po ruce. Měl jsem větší očekávání po tolika letech od prvního Twistera, čekal jsem více akce, napětí a více lepších trikových efektů , ale po mnoha jiných katastrofických filmech jsem nedostal téměř nic co už bych xkrát neviděl. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Každých pár let se do kin dostane film o katastrofě a obšťastní žánrovou komunitu. Po ''Storm Hunters'' a ''Geostorm'' jsme museli být trpěliví. Ale "Twisters" mají opravdu charakter. Jsou tu tedy dvě hodiny velmi dobré katastrofické akce, která přináší silný obraz a velmi dobře se hodí do kina. Je vidět jedna nebo dvě podobnosti s Twisterem z roku 1996, ale to může být způsobeno také tím, že takové filmy mají téměř vždy podobnou strukturu. Příběh je všechno, jen ne inovativní, ale s tím se dalo počítat. Film spíše přináší naprosto zábavnou popcornovou akci podle osvědčeného receptu, která je zábavná, líbivá a vizuálně velmi atraktivní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Grace to zvládne...a ak nie Grace tak Kate určite...Twister bol svojho času takmer prelomový a kultový snímok, teda pre väčšinu teenagerov v tom čase určite...a na to stavil režisér aj teraz, plno silných sebavedomých žien, zlý biely developer, multikultúrnejší youtube tím asi na svete nie je ale ani tak to nebolo zlé, ale...ale ja som to už pred 28 rokmi videl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Herec Bill Paxton, představitel ústřední postavy Billa Hardinga ve filmu Twister (1996), měl nastíněnou vlastní vizi pokračování tohoto filmu. V něm spolu s manželkou Jo (Helen Hunt) a svou dcerou pokračují v lovu tornád a hlavní filmové tornádo mělo být inspirováno událostí „Tornáda tří států“ (tornádo z 18. března 1925, které začalo v Missouri, překročilo řeku Mississippi a prosekalo si cestu zkázy přes jižní Illinois a přes jihozápadní Indianu, kde zabilo spoustu lidí a je považováno za nejničivější tornád v historii USA). Paxton také doufal, že film bude dostupný ve 3D, aby si lidé naplno vychutnali vizuální zážitek z tornáda. Bohužel ale herec náhle zemřel v roce 2017, tedy 7 let před dokončením filmu Twisters, a jeho vize se nenaplnila. (imaginer21)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama