Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (140)

castor 

všechny recenze uživatele

Mám to vlastně dost podobně jako tehdy. Pánové Spielberg a Crichton šetřili na hvězdnějších jménech, vše narvali do speciálních (místy revolučních) efektů, které jsou svižné a přehledné. Vzduchem létaly domy, kombajny i krávy. Scénář se držel univerzálního schématu, moc toho nevymýšlel, no a podobné je to i nyní, stejně jako se vztahy mezi postavami i samotnými emocemi. Slaboučké a modelové. Ale tak nějak to funguje... Protože jižanský venkovan Glen Powell je rozený sympaťák a meteoroložka Daisy Edgar-Jones rozkošná jak spící miminko. Ona má vynikajícně vyvinutý smysl pro předvídání počasí, on velkou hubu a nadšení pro šílené kaskadérské kousky určené pro fandy lovců bouřek. Oba zastupují jiný tým, zatímco ona si navíc táhne trauma z tragické ztráty přátel a její parta vědátorů nemá úplně čisté svědomí, on není jen šaškem pro kameru, ale i srdečný chlapík s potřebou pomáhat. Jak tohle asi dopadne? Ostatní postavy jsou zatraceně jednoduché a předvídatelné, dialogy nestrhnou. Zkrátka vše podstatné se děje v blízkosti prudce rotujících sloupců vzduchu, tvůrci tu a tam překvapí nějakým svěžím nápadem a celkově velmi solidními triky. Jen to chtělo víc napětí a méně monotónnosti a blbých momentů (hrdinové z tornád nemají respekt, chovají se nezodpovědně, ale pak hysterčí a klepou se strachy; místní netuší, co dělat, když se tornádo blíží). Každopádně to má Daisy a sympatický devadesátkový styl. Větrem trochu (víc) nadnesené čtyři hvězdy. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Udájně kultovním snímkem z roku 1996 jsem nepolíben. Tohle však byla extrémně nezáživná píčovina a považuji za obrovskou chybu zařadit tohle hovno mezi 7 filmů na 13. víkendu ČSFD. Děj je bohužel jedna nekonečná nuda, kdy parta extrémně plochých a nesympatických charakterů jezdí z místa A na místo B hledat tornáda. Vždy jak tornádo najdou tak následuje jediná koukatelná část s tornádem a potom se zase jede hledat jiné tornádo, přičemž se toto hledání tornád samozřejmě neobejde bez obrovského množstí extrémně špatně napsaných smalltalků, u kterých jsem musel odolávat nutkání si propíchat uši. Takhle to dopadá, když film tvoří lidé, kteří mají sotva dvojciferné IQ. Je to hloupoučké, otravné a debilní s absolutně klišoidním a ubohým závěrem, jehož zařazení mě ovšem u podobného kusu hovna ničím nepřekvapilo. [5 %] ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Twister je trochu jako Čelisti. Má celou řadu napodobitelů ale kvalitativně se mu nikdy žádný ani nepřiblížil. Twisters je oficiální pokračování, které původní film nepotřebuje ale fandové si všimnou odkazů i stejného prostředí. A je to fajn, dokonce víc, než se dalo čekat. Trikově skvělé se zajímavými nápady, napětím a hlavně sympatickým obsazením, které do filmu přidává decentní ale funkční romantickou linku. Chybí wow momenty nebo něčím výjimečné scény a zamrzí konec bez výraznější napětí ale jako zábavný blockuster, jedna z nejlepších věcí tohoto roku. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(72/2024) / Ale áno, ako zábavný letný filmík to funguje. Najmä vďaka hlavnej dvojke, Daisy je super, neokukaná tvár a Glen Powell je skvelý match. Možno trochu chýba viac prepracovaný príbeh, väčšina filmu sa točí okolo vzťahu Daisy a Glenna a tie búrky, úprimne sú len taký originálny setting pre ten film. Inak v poslednej dobe nám vlastne vymizli emerichovky a vlastne aj škoda. (7/10) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně vcelku spektakulární a solidně udělaný kornout, plný rotujících aut, baráků a ječících požíračů horkých psů. Nasraně druhé přitroublý scénář někoho s průvanem mezi ušima, plný děsivých meteoobskurit a vyvanulého infantilního kokotismu, o rádoby vychlazeném tytrubkářském frajírkovi, co se snaží profouknout supercelu traumatizované a řádně přechytřelé kindermeteorovložce s radarem na culingonimba, a tak před ní přes půl filmu jen tak nudně honí. Větry. Výsledkem pak není žádný pořádný fičák, který by s přehledem přerotoval parádního Točila z roku 96, nýbrž sice pěkná, ovšem blbá a pýčovitá okluzní fronta, jíž je ale na Fudžitově stupnici nutno přičíst jedno EeFko za to, že boreček vyvětral rybárnu až někdy po závěrečných titulcích, čímž ušetřil diváka obvyklých zbytečných patoscumulů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama