Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (40)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Matka příroda má ve filmech velké zastoupení a ať už to jsou velké Tsunami, tornáda nebo zemětřesení, vždy se jedná o jednoduché filmy, které nabízejí vizuální atrakce, poctivou destrukci a sympatické postavy.To je případ i Twisters. Jednou větou by se dal film popsat jako poctivý letní blockbuster. Odsýpá rychle, interakce s tornády vypadají a zní na velkém plátně opravdu parádně a místo velkých destrukcí se tady jede spíš na autenticitu, což vyvolává větší pocit napětí. K tomu přidejte fajn obsazení, jednoduchý příběh, kde se nikdo bohudík nepokoušel o nic intelektuálního a vizuálně nápadité řádění samotných tornád. Malinko tak zamrzí, že toho velkého ničení tady moc není (právě proto, že se hraje spíš na reálnější zpracování tornád) a že finále mohlo být trošku epičtější. Když si vezmu snímek v ''Oku Tornáda'', tam toho vizuálního pekla bylo mnohem více. Katastrofických filmů už ale moc nevzniká a tak jsou ''Twisters'' vítaným přírůstkem do žánru, kdy režisér a vlastně všichni jedou na jistotu, což ale vůbec není špatně. Ty dvě hodiny příjemně utečou. Nejedná se o žádnou velkou událost, ale kino filmu rozhodně sluší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si zašel na novinku týdne v kinech což se považuje tak trochu jako sequel 90tkového Twister a není to špatný, ale úplně mě to bohužel nestrhlo. Potěší Glen Powell a Daisy Edgar Jones, která zde hraje takovou tu inteligentní ženu, která vše vyřeší. Vizuálně je to slušné, oceňuji, že se to drží při zemi a nejsou zde žádné přepálené CGI atrakce ani destrukce, je to docela autenticky realistické, ovšem té akce není mnoho a mohla být podána působivěji ( mnoho baráků totiž neodletí, bodycount taky není nejvyšší a atmosféru jsem čekal o něco nepříjemnější a intenzivnější). Našlo se zde za mne i pár hluchých míst, nemá to velmi adrenalinové tempo a znova bych se na film nepodíval, resp vůbec by mi nevadilo kdybych si film nechal až na doma, na zážitku by se nic nezměnilo. Ucházející průměr a plus za to, že katastrofické filmy už moc nevznikají, ale možná to není můj úplný šálek kávy. 6/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo menej tupé, než by cieľové publikum očakávalo. Nečakajte tak ani Emmericha, ani dvojku Twister. Nakoniec ide ale len o mierne nadpriemerné remeslo so sympatickou ústrednou dvojkou. Zvyšok osadenstva je však na facku, najmä najlepší kamarát Kate, ktorá pochopiteľne trpí výčitkami svedomia kvôli strate svojho tímu. Scenárista si asi pred písaním pozrel Cliffhangera. Atrakcií je vo filme tak akurát, avšak nedokážu poriadne strhnúť, i keď pomerne krátke finále malo k tomu nakročené. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená blockbusterová podívaná, kvůli níž existují velká plátna a epické ozvučení Dolby Atmos. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké a poměrně trefné větě popsat snímek honosící se jménem Twisters, který kultovní filmové dědictví z let devadesátých nese na bedrech s noblesou sobě vlastní. Za zmínku zde v první řadě stojí audiovizuální stránka, která je, jak jistě už správně tušíte, výkladní skříní celého projektu. Na velkém plátně se před Vámi rozestře opravdu spektakulární podívaná, jíž o pořádný kus tvrdí dunivě naléhavý soundtrack, v některých místech chytře smíchaný s poplašnými sirénami. Je ale snad jasné, že tyto "výplachové" snímky se úplně nemohou opřít o propracovaný vrstevnatý scénář a postavy. Zde dostaneme základní linku, ploché, byť sympatické charaktery a jde se na věc. Právě díky tomuto bezprostřednímu přístupu Vám film uteče až znepokojivě rychle. Co tedy dodat na závěr? Jsem vážně velmi rád, že tvůrci nedělají původnímu snímku z roku 1996 ostudu, nýbrž ale celý tento stále neokoukaný koncept posouvají vpřed. Dostali jsme zde totiž sympaticky hravou letní podívanou, u níž se budete, stejně jako já, vážně královsky bavit. A o to tady jde v první řadě především. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „If you feel it, chase it!“ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Deväťdesiate roky boli pre katastrofický žáner to najlepšie obdobie, práve vtedy sa najlepšie darilo kombinovať kvalitnú akciu so sympatickými postavami a zaujímavou zápletkou, odvtedy to šlo po všetkých stránkach prudko dole a len málokedy sa podarí aspoň trochu zaujať, ale tomuto filmu som veril a našťastie nesklamal. Asi jediným väčším záporom a aj to len v určitom ohľade je fakt, že oproti pôvodnému filmu spred takmer tridsiatich rokov nedošlo k výraznejšiemu posunu, jasné, občas si vypomôžu nejakým dronom alebo niečím podobným, čo pre film aj tak nemá žiadny význam a tak to viac vyzerá ako remake, než skutočné pokračovanie po takej dlhej dobe. Ale ako hovorím, nepríde mi to ako skutočný zápor, mňa jednoducho takéto zápletky a ich prevedenia bavia, film v ničom moc nepreháňa, dejovo je to zaujímavé od začiatku až do konca, naplno využíva atraktívne prostredie Oklahomy, mám slabosť pre tento južanský štýl a celé je to také príjemne civilné, že tu nemám problém. Veľkým plusom sú určite postavy, Daisy Edgar-Jones a Glen Powell sú tu výborní, bavili ma prakticky aj celé ich tímy, chémia medzi nimi funguje a čo ma potešilo, nie je tu žiadny zbytočný záporák, len ľudia, ktorí majú občas rôzne spôsoby, ale ten istý cieľ a toto mi vyhovuje. Potešila ma aj akcia, ktorá je rovnako tak prijemne civilná, žiadne rozsiahle deštrukcie, ale skôr také komornejšie scény, ktoré sú technicky skvelo zvládnuté a občas aj dosť napínavé. Tieto rozsiahle tornáda hlavne za tmy majú svoje neopakovateľné čaro. Jedine ma mrzí, že postavy sa často správajú, ako keby hrozbou bol len samotný vír a nie aj trosky odletujúce na všetky strany a tak občas postávajú v podstate len pár desiatok metrov od samotného tornáda s pocitom, že im nič nehrozí, čo si mohli postrážiť. Ale to je len detail a hlavne také finále, alebo nočné tornádo sú výborné. Režijne som tu veľmi spokojný, tento štýl mi najviac vyhovuje, rozpočet je vidieť, výber hudby tiež, tu nemám problém. Takže ja som veľmi spokojný, divácky hit to asi nebude, ale ja mám takéto filmy rád, kino som si užil a aj doma si to určite s radosťou pozriem. 76% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Herec Bill Paxton, představitel ústřední postavy Billa Hardinga ve filmu Twister (1996), měl nastíněnou vlastní vizi pokračování tohoto filmu. V něm spolu s manželkou Jo (Helen Hunt) a svou dcerou pokračují v lovu tornád a hlavní filmové tornádo mělo být inspirováno událostí „Tornáda tří států“ (tornádo z 18. března 1925, které začalo v Missouri, překročilo řeku Mississippi a prosekalo si cestu zkázy přes jižní Illinois a přes jihozápadní Indianu, kde zabilo spoustu lidí a je považováno za nejničivější tornád v historii USA). Paxton také doufal, že film bude dostupný ve 3D, aby si lidé naplno vychutnali vizuální zážitek z tornáda. Bohužel ale herec náhle zemřel v roce 2017, tedy 7 let před dokončením filmu Twisters, a jeho vize se nenaplnila. (imaginer21)

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

včera

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama