Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polském Trojměstí se na pláži najde mrtvola mladé holky. Státní zástupce spojí síly s matkou oběti, aby odhalili pachatele, ale nebude to jenom tak. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už se mi nejednou stalo, že mě polští filmaři zklamali; došlo k tomu hlavně proto, že mám vůči nim velká očekávání. Polsko je sice naším sousedem, ale srovnání naší a polské filmové tvorby u mě vyznívá tak, jako bychom byli na různých kontinentech. Jasně, i v zemi pana Wolodyjowského se točí stupidní romantické komedie, jenže vedle nich natočili zachránci Vídně řadu kvalitních krimi thrillerů, což se u nás příliš (spíše vůbec) nedaří. Pravda, tentokrát i mě, starého otrlíka, poněkud zaskočila míra vyobrazené brutality, ale zas na druhou stranu život není pohádka ani komiks od Marvela, že jo. Když holt někoho vezmete přes hlavu sekerou nebo tupým předmětem, musíte počítat s tím, že výsledek nebude pěkný na pohled. Zjemnělý estét by tak mohl mít se snímkem docela vážné problémy, ale realita je taková, že dokud budou existovat lidé, kteří rádi provádějí jiným lidem ohavnosti, měli bychom si všichni na podobné záběry zvyknout, protože zákony jsou k takovým zmrdům krajně vstřícné. Zjevně nejen u nás. No, já jsem si tuhle drsnou exkurzi do Trojměstí opravdu užil, i když k pátému kousku přece jen ještě něco chybělo. / Poučení: Nějakou dobu asi nikomu neřeknu, že je hlava otevřená. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zajebisty sryler państwowy, kam se kupodivu kromě androgynní oběti nepovedlo Bolševizi vecpat jedinou buznu, negra, čmouda či traspohlavníka, ani jinou tak brutálně genocidovanou minoritu. Holt tam pořád vládne ten konzervativní manipulátor INRI, který si, kurwa jedna zpátečnická, zatím nenechá pošlapávat tradiční hodnoty ani kulturu demagogickou neomarxistickou pakáži z opačného pólu spektra. Těžko říct takhle z hlavy, jestli je to dobře, nebo ne, jedná se de fuckto o vyhánění čerta ďáblem, nicméně pro východoevropský film to nepochybně blahodárné je. I páprdovitý a tolik toxický bílý heteroseksuální maskulín (FUJTAJXL!!!) si tak může bez diskriminace parádně užít krásně natočený, zábavný, napínavý, hladce odsejpající a hlavopatoidní spektákl, plný skvěle zahraných slizkých mafošů, úchylných masounů a jiných zmrdů ogólnopolskich, aniž by mu to musel posvětit pro PLR typický nebinární ebenový farář Grzegorz Maria Pedał. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

I přes doporučení od Necrotongue, se kterým máme podobné choutky a vkus, jsem šla do zhlédnutí s jistými pochybnostmi. A v konečném důsledku se jednalo o zcela průměrné krimi. Jakýchkoliv explicitních scén nebylo vůbec mnoho – i když jsem byla upozorněna, že to nebude zas takový masakr - (napočítala jsem jen šukačku, ukázku vyplaveného těla a podříznutí pašíka). Postavy nebyly nijak zvlášť sympatické, či herecky talentované. Už od začátku je všechno tak jasné a průhledné, že je jisté, že výsledek bude zcela odlišný od vyšetřovací verze. Závěrečný obrat tedy potěšil, ale nepřekvapil. Bohužel jsem u filmu nepociťovala tajemnou atmosféru ani mrazení v zádech. Nešlo mi ani soucítit s hlavní, mrtvou, hrdinkou. Obyčejné krimi s běžnou dávkou klišé, která se nijak nevymykala od zbytku detektivních filmů. Plus ale dostává ten slizkej grázl, kterej zahrál úchylnýho mafoše s grácií. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako by správny poľský katolík povedal: Nieźle, kurwa mać! Celé mi to prišlo najprv priemerná kriminálka s dobrou atmoškou a trochou surovosti, síce nie tak ako u Vegu, ale rozhodne táto surovosť tiež veganská nebola, naopak krvičky a mäsa v určitých scénach bolo na dosť tlačenky pre polregiment. Hoci Netflix tentokrát nepresadil žiadne fluidujúce pohlavia ani kvír vyšetrovateľov, nezabudol aspoň do obsadenia dať súčasnú hviezdu migrantov Maju Ostaszewsku, ktorej sa zdá, že v Poľsku je príliš málo obohatenia a že na hranici s Bieloruskom zbytočne čakajú mladí chlapci s ajfónami, pripravení obohacovať okamžite, hlavne teda geňofondom. Treba jej preto držať palce, nech sa jej dielo podarí a v dvojke Farieb zla sa vyskytnú konečne aj investigátori a súdni examinátori z Mosulu, ktorí budú vyšetrovať poľských odporcov inklúzie. Až vtedy bude svet správny a dúfam, že sa opraví aj názov, pretože jediná farba zla predsa nie je v žiadnom prípade červená, ale v posledných rokoch výlučne biela. Potom pouvažujem aj o plnej paľbe. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film získával  pochvalu v tom, že je brutální, drastický a je těžké ho dokoukat https://netflixer.cz/filmy/54394-na-netflix-se-riti-polsky-kriminalni-thriller-ktery-do-konce-nezvladnou-dokoukat-vsichni-ve-hre-budou-vrazdy-a-urezavane-rty/ jaká je teda realita? Rozhodně ne taková jak se nás snaží Netflix přesvědčit kromě jedné scény podřezání a jedné sebevraždy  tam není nic drastické jakýkoliv díl Sawu, Hostelu nebo i některé kriminálky předvedou daleko více .  Ženská pracuje jak barmanka na diskotéce  tam se dávají lidem i drogy a vede ho mafián s kamarády co už někdy seděly ve  vězení. Ji pak zabijou a její matka soudkyně a jeden policajt to vyšetřují a zde je největší problém , protože zde nejsou kromě jednoho žádní podezřelí nic se nevyšetřuje a celý film vypadá zhruba tak, že ten policajt chce toho mafiána zabásnout , ale ostatní mu hází  klacky pod nohy a ta ženská hledá vraha své dcery. Je to zbytečně dlouhé a vyšťaví se to hned na začátku , aby to nenudilo tak tam dávají i záběry ze života té dcery před smrtí, ale ani tím to nezachrání. Má to i logické chyby co se ani nevysvětlí a nikomu to nevadí (Proč po něm nešly už tehdy? Proč pokud v tom klubu v minulosti zemřelo tolik žen to nikdo nešetřil minimálně za ty drogy je šlo zabásnout. Jak to ušily na toho co to ušily , když ta nejnovější vražda měla jiné znaky? Proč dříve odsouzený ´´vrah,, nemá pouta? ) a pak už čekáte jen na konec kde máme jiný nečekaný zvrat . P.s. co udělal s těmi rty nevíme .  Jinak ponaučení z filmu, když 3 krát natáhnete ženské nepoteče jí ani kapka krve dokonce ani, když jí budete mlátit hlavou o podlahu. 40 procent za téma a 20 navíc za ty brutální scény a ten zvrat kdo to udělal. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v Gdansku, Sopote a Gdynii (Poľsko). Natáčanie trvalo od 15. apríla do 31. mája 2023. (Arsenal83)
  • V čase 01:34:16 je prsten příliš velký na to, aby přesně seděl na prst mladé ženy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama