Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není trochu více držící se předlohy. Naučit lidi v budoucnosti mluvit a ještě k tomu i nezměněnou angličtinou dokazují, že je to opravdu světový jazyk a že režisér svého předka v tom hrobu chtěl podle těch čtyř os opravdu roztočit. A vsadím se, že rotuje ještě dnes, čtyři roky po uvedení. Vizuálně je to moc hezký, ale to je tak všecko. Jinak je to jen hloupost. Navíc, když by se vám nějaká věc dvakrát nepodařila, vzdali byste to? Ještě navíc když byste byli vědcem, který na prohry je a musí být zvyklý? Pochybuju. Holt, hrozně zmršená šance. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dostal životnú rolu, no nechytil sa. I keď je film natočený podľa knižnej predlohy trocha režisérskeho umenia a vnesenia možno viac akčných scén by určite zniesol. Najviac zaujme samotné cestovanie a sledovanie, čo sa s krajinou deje zmeny období, horotvorné procesy, zvetravanie. Už len kvôli tímto efektom sa oplatí dať filmu aspoň 2*. Film nepôsobí nejak neucelene, ani nespôsobuje v divákoch depresie je skôr tak príjemne natočený, ale nejaký kult sa v žiadnom prípade konať nemôže. Film na nedeľu tesne po obede. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake si jde částečně svojí cestou, což není na škodu, ale přesto se totálně vytratilo kouzlo starého Stroje času. Pasáže v 19. století v New Yorku (kam se děj z Londýna přesunul) se mi líbily, ale pak už to šlo hodně dolu. No a nejvíc utrpěla ta myšlenka, že lidstvo totálně zdegenerovalo a nikdo už nebyl schopnej jakýchkoliv citů, emocí nebo výkonů. To tady nehrozí, protože elojové si žijou jako průměrný křováci, co ale rozhodně mají k duševním troskám z původního filmu nebo knihy hodně daleko. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Když se Alexandr ptal počítače na cestování časem, počítač se zmínil o knize H. G. Wellse, filmu z 50. let a muzikálu A. L. Webera. Kniha H. G. Wellse byla pro oba filmy a muzikál předlohou. (Sharky95)

Reklama

Reklama