Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

petero 

všechny recenze uživatele

Videl som aj film z 1960 a tak som tušil, že čo ma asi čaká, možno preto som nebol taký sklamaný ako ľudia naokolo. Respektíve nebol som vôbec sklamaný. Réžia a herci slúšný, rozpočet na filme vidieť, scenár sa od pôvodného filmu líši len o trošičku a na tie problémi aké film sprevádzali (tuším aj zmena režiséra) nedopadol vôbec katastrofálne. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake si jde částečně svojí cestou, což není na škodu, ale přesto se totálně vytratilo kouzlo starého Stroje času. Pasáže v 19. století v New Yorku (kam se děj z Londýna přesunul) se mi líbily, ale pak už to šlo hodně dolu. No a nejvíc utrpěla ta myšlenka, že lidstvo totálně zdegenerovalo a nikdo už nebyl schopnej jakýchkoliv citů, emocí nebo výkonů. To tady nehrozí, protože elojové si žijou jako průměrný křováci, co ale rozhodně mají k duševním troskám z původního filmu nebo knihy hodně daleko. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama