Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Videl som aj film z 1960 a tak som tušil, že čo ma asi čaká, možno preto som nebol taký sklamaný ako ľudia naokolo. Respektíve nebol som vôbec sklamaný. Réžia a herci slúšný, rozpočet na filme vidieť, scenár sa od pôvodného filmu líši len o trošičku a na tie problémi aké film sprevádzali (tuším aj zmena režiséra) nedopadol vôbec katastrofálne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Triky - bez výhrad. Pearce a Irons - zrovna tak. S příběhem už je to horší, je takový nemastný neslaný (a to znám předlohu a vím, že taky nepatří k nejstrhujícnějším), no a Samantha Mumba je pěkná baba, ale tak, jako hlavní hrdina, bych se kvůli ní nejspíš nerozhodl. Lehce nadprůměrný film s dobrou hudbou. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)
  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)

Reklama

Reklama