Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 026)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jen Edgar Wright má tak velký koule na to aby dokázal namíchat tak delikátní koktejl zombie hororu a romantický komedie.... Shaun of the Dead je totiž esence vizuální komedie, kanonáda meta-žánrových vizuálních gagů, a v neposlední řadě extrémně nahláškovaná a geniálně stylizovaná žánrová parodie, která naprosto perfektně využívá vizuální variace či paralely a satiricky pojímá klišé svého žánru a ironicky se jim vysmívá. Zkrátka dnes již ikonická klasika, která právoplatně získala status kultu a jednoho z nejoblíbenějších britských filmům. Alfou a omegou je zde – krom samotného britského humoru – ústřední duo Simon Pegg & Nick Frost, asi nejikoničtější duo od dob Evy a Vaška. Společně s grindhouse flickem Planeta Terror pomyslný vrchol svýho žánru, na kterej se rád občas podívám i s božím českým dabingem kterej nemá sebemenší chybu. Miluju to ❤ ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Ale jóóó ... jde o parodii. Množství gegů odkazuje na starší zombie -filmy, zejména na Romerovu trilogii. (Hned název na její druhý dil.) Jako v Noci oživlých mrtvol i zde přichází zkáza z vesmíru. Stejně jako v Úsvitu mrtvých postupně přestávají vysílat televizní stanice. Jako ve Dnu mrtvých přežívají hrdinové díky ochraně vojenské jednotky. -- Spíše než o horovou parodii, ovšem jde čistě o zombijácko-teenegerovskou komedii. Shauna čeká těžký den, na který si předsevzal několik nelehkých úkolů. Seřazeny od nejjednoduších po nejtěžší to jsou: navštívit maminku, získat zpět své děvče a nakonec úspořádat svůj život. Než skončí den Shaun samozřejmě všechny úkoly zvládne, přičemž jen tak navíc se vypořádá s poměrně slušným počtem zombíků. Sečteno a podtrženo: Pokud jde o mne - zábavná komedie, která neurazí ničí vkus. (Tuhle scénu má rád můj muž. Popsal ji na svém blogu a pokud se rozhodujete, zda film vidět, řekne vám, myslím, hodně o celkovém charakteru filmu) ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shaun je bystrý mladík, který je však příliš zaměstnán vlastním egem na to, aby si všiml, že se bledé postavy na ulicích pohybují s podivně trhanou pomalostí. Po prvním laškování se zabržděnými zombíky mu dojde, že se musí smířit s matkou, vnutit svou maličkost své nyní ex-přítelkyni Liz a přitom rozmlátit různými předměty čím dál tím přítulnější stáda zombíků. Lze však harmonický vztah s Liz stavět výš než pařby na playstationu s kamarádem Edem? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatické obsazení, stupidní děj, nevtipný humor, navíc mám alergii na vše britské... ten film je zcela nesnesitelný a nesledovatelný. Obecně začínám zombie filmy opovrhovat, je jich asi tak miliarda a všechny jsou natočené jak přes kopírák, strašně mi to splývá, je to rozhodně jeden z nejpokleslejších žánrů dneska. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej masakr jsem už dlouho neviděl, hlavní postavu Shauna hraje celkem neznámej herec Simon Pegg a to je fakt týpek k pohledání a s tim svým kukučem do tý role přesně padne, ostatní jsou taky slušně vybraný, ale na Pegga vůbec nemaj, snad jen Bill Nighy by mohl konkurovat, ale ten má jan takovou malou roli a ještě neni moc výrazná. Co se týče děje, tak ten pěkně ubíhá a musim říct, že režisér Edgar Wright to celý výborně natočil a v podstatě tady neni absolutně žádnej prostor pro nudu a kdyby se tam náhodou mohlo něco najít, tak je to geniálně zrychlený a přeskočí se nějká dlouhá pasáž, která by mohla nudit a nebo by to zbytečně prodlužovala. Opravdu jsem se takhle už dlouho nepobavil a i když vim, že to úplně dokonalý neni a že by to na 5* být asi nemělo, tak je musim dát, protože jsem se fakt skvěle bavil a jinak to nepůjde ()

Galerie (66)

Zajímavosti (75)

  • Režisér Edgar Wright si ve filmu střihl cameo. Můžeme ho vidět téměř na konci filmu v televizním programu “Remembering Z-Day“, kde se pět zombíků potácí parkem. Wright je ten černě oblečený, co se skácí k zemi. (Stocki)
  • Když se v jednom rozhovoru zeptali spoluautora scénáře Simona Pegga (Shaun), proč pro film zvolili pomalé zombies místo rychle běhajících, jako byli ve filmu Úsvit mrtvých (2004) ze stejného roku, odpověděl jim: "Protože smrt není energy drink" (Ruuzha)
  • Ed (Nick Frost) říká na zahradě větu "Her eyes! What happened to her eyes?" (Co se stalo s jejíma očima?). Stejná věta zazní i ve filmu Lesní duch (1981). (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama