Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tříhodinový festival plácaní po zádech, který ve třech tematicky oddělených epizodách přinese stručný průřez Arnoldovým životem. Fanoušci se z něj sice nic nového nedozvědí, ale díky tomu, že svůj příběh vypráví a komentuje sám Arnold jim to asi (stejně jako mě) nebude moc vadit. Určitě by se tomu dalo vytknout, že se nejde víc do hloubky a o negativních věcech se tu nemluví buď vůbec a nebo jen velmi diplomaticky a ne moc dlouho (Arnoldovo nemanželské dítě), ale ono se asi ani nic jiného čekat nedalo...80% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Ako futbal mal Zlatana, tak kulturistika mala Arnolda, Hollywood mal Arnolda a aj politika mala Arnolda. Pozoruhodný životný príbeh plný energie, sily a motivácie. Len málo osobností sa dočkalo podobného spracovania ich cesty ešte za ich života. Teraz podobný dokument potrebuje ešte Sly a budú si zas rovní:) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám s tím stejný problém jako asi každý. Část o kulturistice je suverénně nejlíp natočená a nejlépe sestříhaná. Filmová část je s přehledem nejzajímavější, ovšem braná strašlivě v poklusu, a pasáž o politice je rozháraná a trochu utahaná. Lepší než podívat se na film, je přečíst si Arnieho paměti Total Recall. Tenhle dokument je jejich zhuštěnou verzí. Ne tak pohlcující, ne tak vyčerpávající a ne tak výmluvný. Ale hýbe se to a mluví to, což bude pro dost lidí plus. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument o nejlepším kulturistovi, akčním hrdinovi a politikovi. Dokument je velmi kvalitně zpracován, rozdělení do tří epizod je fajn, i když každá ta epizoda mohla být kratší, dohromady to má přes 3 hodiny a to je už trochu moc. Např. dokument o Slyovi se mi líbil ještě více. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že se tohle dá označit za dokument. Arnold měl zcela zjevně velký vliv na to, co se pustí ven a co ne. Jinými slovy měl tvůrčí kontrolu. Výsledkem je, že specielně první dva díly nejsou nic moc jiného, než konstantní proud sebechvály a plácání se po zádech, jaký je to kabrňák. To neznamená, že Arnie není mašina a neuvěřitelně schopný člověk, který dosáhl absolutního vrcholu ve třech různých zcela odlišných odvětvích lidského snažení. Nicméně chybí pohled, který by jeho snažení zasadil do nějakého kontextu a reálného rámce. Každá epizoda je v podstatě stejná a tvrdí, že jediné, co se stalo je, že Arnold chtěl, Arnold se snažil, Arnold zvítězil. Přítom je evidentní, že to bylo s největší pravděpodobností trošičku složitější. Například přechod od Arnolda, co neměl peníze na nájem k Arnoldovi, co má miliony na účtu je odbyt doslova jednou větou. Stejně tak jeho filmová i politická kariéra je popsaná stylem "Něco jsem chtěl a povedlo se mi to." Dokument se navíc soutředí primárně na Arnieho pohled a dozvíme se jen velmi málo informací od jiných lidí a úplně chybí perspektiva těch, kteří by byly k Arnoldovi jakkoliv kritičtí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama