Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trocha na spôsob knihy Total Recall: Arnoldovho životopisu, ktorý v ČR vyšiel v r. 2015. Arnie dostal na Netflixe trojdielny priestor, ale tri hodiny sú na život takéto v dobrom „šialenca“ primálo. Najslabšia je prostredná (filmová) časť, ktorá je plná nepresných informácií (pochopil som to správne, že Arnold Juniora a Batmana a Robina pokladá za úspech?), divných rozhodnutí (Predátor a Total Recall nedostanú ani jednu vetu, to ako vážne?), nepochopiteľných dramaturgických okamihov (posledný film, z ktorého sú tu zábery, je Koniec dní z r. 1999, dokument ale vznikol v r.  2023, wtf???) a blbostí (vzťah so Slyom je tu líčený ako nepriateľský, ale už sa akosi zabudlo podotknúť, že v Planet Hollywood boli obchodní partneri). Naopak, mnohé momenty sú skvelé, dojemné (detstvo, rodina, Franko Columbu) alebo vtipné (John Milius!). Dole klobúk pred Arniem, že sa zoči-voči postavil aj menej lichotivým okamihom svojho života, ale zas objektívne treba povedať, že v porovnaní s mnohými inými „machrami“ ich vlastne až tak veľa nebolo. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj hrdina z dětsví. Jeho filmy a plakát z Muscle and Fitness staléte visící nad postelí mě provázeli celým mládím. Komando, které jsem v kině viděl v 10 letech zásadně ovlivnilo a zažehlo lásku k filmům. Na jeho filmografii jsem byl víceméně odkojen :) Dokument je dobře udělaný a kvituji rozdělení do těch 3 rovin. Je tam plno zajímavostí. Škoda, že ten konec neměl happy end ale tak to jsme všichni dopředu věděli. Každopádně třeba takový Pumping Iron, který se sice věnuje čiste kulturistice a přípravě na Mr. Olympia mě strhnul více. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Arnieho mám celkem rád, ale celý tenhle dokument působí tak trochu jako samochvála. Jistě, Arnold toho dokázal v životě hodně, ale způsob, jakým je zde prezentován je mi lehce proti srstí. Například téma steroidů je zde asi v deseti vteřinách a ještě bez dabingu a bez tohoto druhu dopingu by žádný špičkový kulturista, nebyl tam, kde dnes. A vůbec celé mi to přišlo moc krátké, všichni ho jen chválí, ale nahlédnout do toho, jaký je opravdu ve skutečnosti, se všemi klady a zápory, tyhle tři hodiny rozhodně nedokázaly. Aspoň teda pro mě. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Je to jednostranné a není to dokument - je to autobiografie. A je to autobiografie, na kterou se dobře divá, a která se dobře tráví. Arnold ukazuje, co stojí za jeho úspěchem a ve finále je to snadné. Motivace a píle. Další vrchol. Je to ale taky setup, který není pro každého a většina lidí naopak skončí někde se syndromem vyhoření. A Arnold vyhořel třikrát a naposledy pořádně. Ale jako každý správný Američan to umí prodat jako svou největší přednost - a víte co? Věřím mu to. Není dokonalej, ale to nikdo není. A to, čeho dosáhl, bezpochyby je impozantní. A celý ty tři hodiny stopáže mě bavily. Protože Arnold vždycky uměl zaujmout i bavit. 80 % ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně zfilmovaná jeho biografie - Total Recall. Úplně stejný koncept rozdělen do tří částí. Jen je k tomu přidaný navíc komentář. Knihu doporučuji přečíst, protože tam je toho (logicky) mnohem víc. Tento filmový výcuc není špatný, ale čekal jsem, že toho bude víc (i vzhledem k odstupu času od vydání knihy) a proto jsem i lehce zklamaný. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama