Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 007)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tejto organizácii som venoval štyridsať rokov, dve manželstvá a tri štáty som ťahal zo sračiek a ak si myslíte, že ma tu budete zdrbávať tesne pred odchodom na dôchodok, mýlite sa.“ Na Jasonovi Bourneovi, alebo ako sa ten čudný chlap volal, som nikdy neulietaval: nad posteľou mi nevisí plagát Matta Damona, v prekombinovaných scenároch plných klamstiev a špionáží sa ani nechcem vyznať, AGENT BEZ MINULOSTI sa mi páčil ako solídny akčný triler (80%) a keď prišla solídna trojka (80%), bol som vlastne rád, že to celé (vraj) skončilo. Takže môj postoj k BOURNOVMU MÝTU je chladný, ale oveľa skôr chladnokrvný, takže síce nezačínam prudko dýchať pri údajne revolučných akčných scénach, ale zároveň dávam dole klobúk pred bojovým umením, prostredníctvom ktorého dokážete nepriateľa spacifikovať za tri sekundy štyrmi údermi, a tiež nechcem žiadneho herca nominovať na Oscara, ale musím až takmer dať dole klobúk za to, ako dobre herci zahrali v podstate NIJAKO (ne)napísané postavy (Cox, Allenová, Stilesová, Damon). A potešil ma sústredený Karl Urban (Éomer z PÁNA PRSTEŇOV) ako hrdinova nová Nemesis a Karel Roden, momentálne jeden z najdôležitejších českých hercov, najviac sa mi ale z celého (ako inak solídneho) hitu vždy páčil brutálny zvrat z úvodu (most). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

90-95%. Minimalne rovnako kvalitne ako I. diel. Matt Damon ako Jason Bourne je uplne presvedcivy. Dokonala gradacia, nervozna, takmer neustale rozpohybovana a roztrasena kamera ma vobec nerusila. Prave naopak, velmi dobre vizualne symbolizuje amneziu hlavneho hrdinu a spolu s chladnymi farbami dodava pribehu realisticky "look". Jedinym zadrhelom sa mi javi scenar (jeho plusom ale je vcelku logicke prehlbovanie Bournovej minulosti), ktory prave tu realisticnost miestami podkopava - na moj vkus je v nom totiz prilis vela vykonstruovanosti a nahod. V kazdom pripade sa ale film oplati vidiet a u mna sa Bournove dobrodruzstva radia nad tie Bondove. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky je dvojka rychlejší, méně uhlazená a nasnímaná jakoby v " přímém přenosu ". Což v některých momentech divákovi ztěžuje orientaci na plátně, protože toho ví jen o málo víc než Bourne - a ten neví nic...Ruční kamera se navíc ve vypjatých akčních momentech třepe jak romský chlapeček před partou skinhedů - což je zvlášť patrné v závěrečné honičce ulicemi Moskvy. Někdo to ocení jako doklad autenticity, já s tím měl trochu problémy. Scénář i herecké výkony na vysoké úrovni, výborná hudba a přímo raketové tempo. Potěší menší úloha Karla Rodena coby ruského oligarchy. Snímek tvoří dějový i tvůrčí celek s třetím dílem, takže kdo náhodou viděl trojku dřív, styl důvěrně pozná. Celkový dojem 85 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stojíš v hromadě sraček a nemáš k tomu dobrý boty." Jenže o boty tady nejde. Tady jde o dráždění kobry bosou nohou a to je rozhodně méně nebezpečné než naštvat agenta bez minulosti. On si toho sice zase tak moc nepamatuje, ale kdybych se stal vyvoleným, který je pověřen jeho likvidací, tak bych dělal všechno proto, abych ho na té zeměkouli nenašel. Mám se totiž docela rád a tak se vždycky radši budu bavit u obrazovky při tom, jak likviduje někoho jiného. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé děti. Dnes večer si řekneme pohádku o tom, jak jednou jedna dvojka trumfla jedničku. Nestává se to moc často ani v pohádkách, natožpak v životě, ale tahle dvojka je fakt lepší, než první díl. Odpouštím několik klišé i třesoucí se kameru, protože napětí i akce mě ruku v ruce přikovaly do křesla a já se skvěle bavil. Matt Damon v roli Bourna dozrál ve výtečného akčního herce a já už se teď těším na trojku. Do páté hvězdičky chybí jen malilinkatý kousilíneček. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Při bitce na celnici mezi Bournem (Matt Damon) a Johnem Nevisem (Tim Griffin) neodhadl Matt dobře razanci úderu a Tima nešťastnou náhodou knokautoval. (HellFire)
  • Rus Gretkov (Karel Roden) v Moskvě hovoří ze svého Mercedesu s nájemným vrahem Kirillem (Karl Urban). Na střeše budovy za ním je obří reklama firmy Motokov na nákladní automobily TATRA. (klukluka)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama