Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není tam hromada mrtvol ani hektolitry krve. Nikde nepobíhají psychopati, vrazi ani pedofilové, ale stejně to je děsivější než klasické true crime příběhy. Zdá se, že půjde o další souboj s byrokracií plný nespravedlnosti, ale pak se z toho vyklube problém na národní úrovni, který zničil už stovky rodin a někteří jedinci museli zaplatit tu nejvyšší daň. Nejsilnější dokument na Netflixu a jedna z nejdrsnějších záležitostí vůbec. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Každýmu normálnímu člověku nad tím musí zůstat rozum stát. Amíci jsou prostě dementi a ten jejich systém to je fraška. Sally Smith je čubka a vůbec nechápu jak takovej člověk může v klidu spát. Snad dostane co si zaslouží. A samozřejmě nejen ona. Dokument, kterej mi dal nervy do pochodu. Nejhorší na tom je, že je vidět, že takových případů je bezpočet. Téma na 5hvězd. Zpracováním na 3hvězdy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu niečo na 5 hviezd? Aj zázraky sa stávajú, ale na poli dokumentárnom vedia prekvapiť. A toto je presne jeden z tých dokumentov, pri ktorom sa rybička v kapse otvára nadzvukovou rýchlosťou. Veľký americký sen, ktorý USA reprezentovali možno tak ešte pred 60 rokmi je dnes skazený nebinárny svet s chorým systémom, ale akože demokracia. Ide o veľmi silný zážitok, kde človek nechápe, ako štát môže zasiahnuť do rodiny a spôsobiť nezvrátiteľné tragédie a ešte sa na to pozerá, že akože nič. Dokonca jedno objatie môže stáť život, také silné to je. Dokument u väčšiny divákov určite vzbudí pobúrenie a zdesenie zo systému, ktorý chladne zakrýva pravdu. Trápenie rodiny emocionálne strhne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Silné kafe, jako rodič si tuhle situaci nedokážu vůbec představit. Emoční příběh, který chytne za srdce a ukáže nespravedlnost systému. Smutné je, že se příběh děje v USA, ale i u nás je toto možné. Soucítím s rodinou a přál bych si spravedlnost. Je to ale vůbec možné? Můžou se obyčejní lidé dočkat i v tak jasném případu spravedlnosti? To se možná brzo dozvíme, ale kdo by měl sílu 2530 dní bojovat za tuto křivdu? Rozhodně jeden z nejlepších a nejsilnějších dokumentů, které jsem kdy mohl vidět.. 10/10 = 100% ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Šílené, připomíná to ten známý případ české rodiny, které byly odebrány děti tuším někde v Norsku. Je fajn, že natáčením takovýchto dokumentů dostávají poškození ještě jednu šanci porazit ty obrovské společnosti a právní systém, kde se lidi kryjí navzájem. Na světě snad není člověk, který by po zkouknutí tohohle dokumentu Kowalským nepřál vítězství. Na soud v září jsem fakt zvědavý. EDIT: Kowalští soud vyhráli. Aspoň nějaké dobré zprávy v té dnešní době. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama