Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mysterious Skin nabízí silný příběh, skvělé herecké výkony a dechberoucí pohled na problematiku pedofilie a jejích obětí. Režisér se nezalekl ožehavého tématu a spousta scén je až nepříjemně reálných a děsivých. Propojení s UFO jen přidalo na poutavosti tohoto kontroverzního počinu, který může mnohým jít dost proti srsti - zejména kvůli míře autenticity. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Divák, který nezná Arakiho tvorbu může být po shlédnutí Mysterious Skin dosti znechucen. Na snímek jsem narazil úplně náhodou a Levitta mám rád od doby, kdy jsem shlédnul film Sweet Jane. Mysterious Skin jsem nakonec dokoukal se třema pauzama což je myslím docela úspěch a sexuální scény jsem taky radši vynechával. Přece jenom měl jsem po obědě a nebudu si kazit hezké odpoledne. ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

No nechápem, kto má byť tá cieľová skupina pre ktorú je tento film určený.Pre homosexuálov?Pedofilov?Pre rodičov?Po technickej stránke je film vynikajúci.Nakrúcanie bolo premyslené.Avšak ten príbeh sa mi nezdal nijako poučný ani odstrašujúci..ani za mak pútavý a zaujimavý..mne pripadal skôr odporný.Možno pre pár prostitútov môže byť inšpiráciou, že sex so zákazníkom môže byť tvrdý a nechutný.Pre pedofilov to môže byť tiež vodítko " how-know ".Rozhodol som sa, že včerajšie 2* mením len na jednu.Je to taká Vesmírná odysea pre pedofilov ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný film, jeden z takých, ktoré sa vám vedia dostať do duše a vyvŕtať v nej dieru. Ťažko k tomu nájsť vhodné slová, proste som bol unesený tou podmanivou melancholickou atmosférou, ktorú sprevádzal geniálny hudobný podklad a ten jeden špecifický vibe so silným závanom nostalgie (ktorý má napr. aj môj obľúbený Butterfly effect alebo In My Father's Den). A samozrejme Joseph Gordon-Levitt a veľmi vydarený záver. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tajemství by mělo být... jak bych to... tajné. Čímž si to u mě film se slovem "mysterious" v názvu docela pokazil. Já osobně prostě musím mít dojem, aspoň na chvíli, že scenárista je chytřejší než já, jinak si k němu nedokážu uchovat respekt. A tady jsem ten dojem neměla ani chvilku, protože všechno se odhalovalo prvním záběrem a zbytek filmu tedy nebyl cestou za odhalením, ale čekáním na titulky. A dále, i přes hojnost sexuálních scén jsem neměla dojem, že bych sledovala film o sexualitě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Joseph Gordon-Levitt musel kvůli své roli nosit modré kontaktní čočky. (houseofwax)
  • Natáčení probíhalo ve městech Los Angeles a New York. (Terva)
  • Dům, ve kterém se natáčely scény z Halloweenu, je stejnou stavbou, která byla použita ve filmu Kill Bill (2003) jako domov Vernity Green (Vivica A. Fox). (Listeroman)

Reklama

Reklama