Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (315)

Hunt 

všechny recenze uživatele

70%, moc pěkná výprava a kamera. Že je námět vykradený? Nejsem si jist, že vůbec lze natočit/napsat natolik originální přibeh, který by v nekterych momentech nepřišel povědomý. Obsazení povedené, nejslabší mi přišla princezna, ale úplně zla nebyla. Navíc bylo v minulosti natočeno tolik "pohádek" /např. Řachanda, Slíbená princezna atd./, které byly tak špatné, že tato je v porovnání s nimi balzám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to o něco horší než Princezna a půl království nebo Korunní princ, kde mám své oblíbené scény a hlášky, a také si myslím, že se tady moc nepovedl casting, který je jak z TV Barrandov. Pohádka má dokonce pár hluchých míst. Ale málo platné, ten černý humor mne bavil a ostatně, která pohádka začíná smrtí tří mladých lidí, že? Také zde je spousta hlášek, výprava podpořená kamerou je naprosto excelentní, scénář šlape jako hodinky a dořeknou se věci skoro do všech detailů (jen možná mohl pes nakonec dostat tu kopii klíče), nu a pár scén se tu odehrává v hospodě. :-) Prostě se mi to nakonec přes jistou těžkopádnost v určitých momentech velmi líbilo a uvidím, jak se mi to bude líbit, až na to kouknu podruhé. U některých filmů, nejen pohádek, je to potřeba. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Generický pokus manufakturního režiséra Karla Janáka o vánoční pohádku, která uspěje u českého diváka. Kdybychom žili někde, kde se pohádky nevyrábějí jako na běžícím páse, tak by se mu to možná povedlo. Jenomže husarský kousek se nekoná a je z toho pořádný propadák. Odpadem to nesmrdí, ale Štědrý den to rozhodně důstojně neuzavřelo. Petr Nárožný je výborný český herec a zaslouží veškerý respekt. Jenomže šlo v této pohádce vidět, že ho již jeho herecká síla a šarm opouští - docela smutný pohled. Hlavní představitel Filip Březina je bezesporu velký sympaťák. Jenomže tady, když se usměje, tak to je dosti úchylný úsměv až má divák pocit, že ho chce sníst. Z hereckého obsazení nejvíce vyčníval David Novotný. Jeho absurdní chování jako královského poradce mi na chvíli vykřesala naději, která však vmžiku vyprchala. Dostali jsme totiž neoriginální taškařici, která si uždibla něco málo z několika pohádek, ale vlastně nic nového nepřinesla. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Náš prcek, tedy pro pohádku hlavní cílová skupina, se těžce nudil. Ostatně já jsem se také nudil a bylo těžké se soustředit na děj. Ten byl pomalý, nic moc se nedělo, hlavní postavy nebyly vůbec sympatické. Potěšil mě pouze (stále stejný) král a svatý Petr, také docela povedený závěr. Lokace byly hezké - mutant Sychrova se Zvíkovem vypadal zajímavě, na přehradu jezdím rád. Myslel jsem na to, že se opět těším na léto. Na hlavní Vánoční pohádku ale docela slabé. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nefungovalo zde prakticky vůbec nic. Od nezapamatovatelných postav až po příšerné efekty a pokud někdo tuto pohádku srovnává s Anděl Páně, měl by si zajít k očnímu. Už samotný casting ve mně nevyvolal nic pozitivního, ale nutno říct že herci byli nakonec ten nejmenší problém, neboť dělali co mohli. Zavedl bych otázku, jestli opravdu potřebujeme každý rok novou pohádku která vypadá takto, nebo bychom jednou za 2 roky dostali opravdu kvalitní a propracovanou pohádku na kterou se bude celá republika těšit. Za mě štědrovečerní zklamání. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • V původním scénáři byl král odevzdaný člověk, který je pod vlivem dvou kancléřů. Jenže Petr Nárožný přišel se spoustou nápadů, jak roli oživit. Proto si jeho král z kancléřů utahuje, dělá jim naschvály a bere je jako kašpárky. (heczot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno