Reklama

Reklama

Šťastné a krvavé

  • Norsko There's Something in the Barn (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bill, jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem naivní americké rodinky. Když Bill zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se před Vánocemi stěhují do svého nového domova s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik. Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu a v ní samozřejmě žije prastarý elf, který má rád svůj klid. Existují přísná pravidla, jak udržet stodolního skřeta šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je – žádné společenské oslavy, žádné návštěvy! Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, klidumilný elf se nevítaných vetřelců rozhodne nemilosrdně zbavit za každou cenu. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká rodinka narazí na norského trpaslíka, který lpí na svém klidu, kterýmu zpovykaní Amíci nechtějí dopřát. Dalo se na to dívat, ale jako u mnoha severských filmů moc nechápu, na jaké publikum autoři cílí. Aby tím oslovili hororovou komunitu je film málo temný a krvavý a pro děti je to naopak zase krvavé příliš. No a norský humor..............ne že by se tu člověk neusmál, ale na vyložené zasmání tu není vlastně nic. Kvituju vizuál trpaslíka a celkem si mi líbilo, že závěrečné zúčtování bylo celkem dlouhé a v určitých momentech mělo i grády. Ale celkově to je snadno zapomenutelný průměr a můžu si jen představovat, co by s tím dokázal udělat třeba Wirkola. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Seveřané umí točit krvavé komedie, jako jsou třeba dva díly Mrtvého sněhu... Jenže tady opět někdo nevěděl, kam film zacílit, a proto se sice umírá, ale v náznacích nebo jen mimo kameru - a já se na ten rampouch tak těšil, proto se vtipkuje, ale ne zas moc, byť pro fuck se nejde daleko. Kromě komedie a hororu tu máme sociální drama o rozklížené rodině (jak oblíbený a omšelý motiv) a společenskou kritiku k tomu, kdy z neustálého porovnávání USA a Norska nakonec severská země nevychází jako jednoznačný vítěz. A připomínka dohody z Osla působí ve světle současného dění jak sud střelného prachu před odpálením, což tvůrci samozřejmě nemohli tušit. Z celé té satiry mi pak vychází, že dle tvůrců jsou blbci Američani i Norové, nejšťastnější národ na světě s ledovým srdcem. To ale asi záměr nebyl. Filmu by prospělo zkrácení alespoň o dvacet minut. Každopádně na jedno podívání proč ne, pár veselých scének se najde - mezi nejlepšími je honička na saních. A to řádění skřítků se natolik podobalo gremlinům, že jsem je tam chvílemi viděl... ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako horor? Však i jakýkoliv díl Scooby Doo mě vyděsí více než tohle. Americká rodina zdědí v Norsku barák se stodolou a v té žijí skřítci co nemají rádi světlo a  hluk  syn si s jedním z nich rozumí pak , ale jeho rodina pořádá v té stodole uvítací párty a ten skřítek se nasere a jde po nich. Nefunguje to jako komedie jelikož to není vtipné vtipy typu zapnu televizi a je tam samé lyžování nebo nehrají tam sotfbal jelikož je tam všude sníh jsou na úrovní Trošky a kameňáků po hororové stránce to selhává úplně. Na konci je ti skřítci napadnou , ale tohle by nemělo být vůbec vyrovnané dva dospělí by jim měly nakopat prdele jak nic a ne naopak. Navíc nemají  rádi hluk a světlo a jeden zde jezdí na sněžném skútru a útočí na ně v rozsvíceném baráku pokud nasadíte nějaké pravidla a sami je porušujete k čemu to je.  Těch 20 procent je pro mě a ty lidi co na to nešly do kin jelikož vyhodit za tohle prachy v kině je šílenství.  Jak se taková sračka dostala do kin je mě taky záhadou. P.s. co je horší, že se Vás pokoušejí zabít skřítci nebo to, že uvíznete na letišti a máte průjem? Že jste si mysleli to první chyba podle téhle rodiny je to totiž to druhé. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc komedie než horor. Jako komedie je snímek solidní, v hlavní roli se zpovykanou a ignorantskou americkou rodinkou, která se přistěhuje před vánočními svátky do zasněženého Norska s naivní představou, že si tam bude fotit selfie se soby a každý večer sledovat polární záři. Společnost jí dělá kolorit tamních svérázných postaviček, přičemž film si satiricky střílí ze stereotypů obou národů. Jako horor nicméně film zklamává v tom, že zpočátku navnadí na krvavě drsnou podívanou typu Krampus nebo Šílená noc (a ano, v pár okamžicích se toto naplní), ale celkově je ve srovnání s nimi strašlivě vyměklý, skoro až rodinný. Na pořádnou akci se dlouho čeká až do poslední třetiny, která je solidně napěchovaná, ale zas v ní jdou dost stranou logika i dříve nastavená pravidla. Vánoční klasika z toho asi nebude i proto, že spíš než hlučným a přihlouplým hlavním hrdinům, vykresleným ve výsměšně nesympatickém světle, je naopak větší důvod fandit jejich klid a pořádek milujícím protivníkům. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Ono jednoho krásného zasněženého polárního dne se Czechcloud rozhodl, že se svou rodinkou nebude o svátcích spát na vavřínech, a radši ze svého nevhodného komentování nad cizími neštěstí, se na pár dní ukryje do hor. Aby to nestačilo, probudí prokletí pohádkových skřítků a plebů, co mu chcou zavřít hubu.. kdyby se takhle prezentoval film, byl by hned zajímavější. Tak z jiného soudku, zas tak černě bych to neviděl. Víme, že Norové dokážou ty hororové komedie [bože, tohle slovní spojení už předemnou neříkejte..], trochu okořenit originálním pojetím, aby se to obešlo bez rodinného klišé, ale pořád aby se zachoval duch rodiny, tyhle hrůzné svátky každého stmelí, třeba nějakým masakrem hobitama, nebo malých liliputů. Označení malí lidé, to by se jim dvakrát nelíbilo. Není to Dead Snow, ale pokud si ještě pamatujete Gremlins, tohle by se mohlo vysílat dopoledne na Štědrý den. Ať už jsou Američani blbý hamburgerový národ, a Norové morousové po krk ve sněhu, oba dva to jsou na hovno národy.. Dalo by se tohle zařadit do mého vánočního playlistu na příští rok? To asi ne, ale cítil jsem větší elán a angažma od celého štábu a herců, že si to zaslouží aspoň veselou trojku. Jako trojku, ne švédská trojka. Já bych si teda hned na místě zabral tu stepmom, a ta dcerka taky ušla, i když nebyla plnoletá, ale jsme v Norsku, vánoční vize, nezapomněliste? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli obmedzenému sneženiu v tom čase Starr nariadil, aby sneh priviezli nákladnými autami, aby sa splnila vízia, ktorá bola potrebná pre film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 24. októbra do konca novembra 2022 v Nórsku a Litve, kde bola natočená až polovica záberov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno