Reklama

Reklama

Godzilla Minus One

  • Japonsko Godzilla -1.0 (více)
Trailer 8

VOD (1)

Japonský stíhací pilot je po druhé světové válce psychicky na dně. Pustí se ale do boje proti obrovské příšeře, která po ozáření děsivě zmutovala. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (421)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle chci od značky Godzilla. Vypadá to výborně, epická míra destrukce i sám nasraný nukleární dinosaur, ale funguje také osobní drama a ta hlubší rovina: japonský trauma z druhý světový a něco jako vykoupení za krutě sebevražedný přístup ke svý vlastní populaci ve válce. Což prostě nedodá i sebelepší americká produkce... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům monstra, které vyrostlo z traumatické viny, pocitu selhání a nástupu atomového věku, který Japonsko pocítilo na svém těle jako žádný jiný národ. Jamazaki a spol. natočili organické spojení poválečného rodinného dramatu a Čelistí na steroidech, které omezený budget používají chytře a esteticky úsporně. I když limity cítíte, nakonec jsou vždy ve službách celku, který je komorní i epický zároveň. Je to ten typ blockbusteru, o který se pokoušel Gareth Edwards - akorát nezatížený kompromisy a tlakem studia. Je to skličující a povznášející, naivní i dojemné. Všechno, co od blockbusteru žádám! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ak to fakt stálo len 15 miliónov dolárov, tak to vizuálne nevyzerá vôbec zle, ale že by som z toho bol uhranutý, to nie. Ono je síce pekné, že tvorcovia dej umiestnili do 4O. rokov 2O. storočia, ale to z toho automatiky ešte lepší film nerobí. Stvárnenie Godzilly ma na zadok si sadnúť neprinútilo. Miestami sa mi až vyložene nepáčilo. Tvorcovia sa snažili prísť so sympatickými, uveriteľnými, v dobrom „obyčajnými“ postavami, ale aj tak ma žiadna nechytila za srdce. Na mňa to pôsobilo pietnym dojmom, akoby sa Japonci snažili vziať svoje národné zlato a natočili o ňom čo najneškodnejší film tak, aby sa páčil každému, aby nikoho neurazil. Asi by ma viac bavilo, ak by to bolo komorné, ak by sme sledovali len plavbu pár chlapíkov na lodi, pretože akonáhle sa do toho následne začali pchať iné postavy a deštrukcie miest a veľkolepé zrážky vojnových lodí a kamikazde, paradoxne to stratilo na intenzite a padla tomu reťaz. Menej je niekedy viac. Uvedomujem si, ako absurdne toto tvrdenie môže vyzerať u pramatky všetkých veľkofilmov, ale ak sa tvorcovia chceli odlíšiť od konkurencie, mali z toho naozaj urobiť komorný film a nie toto. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tomu správnemu dobrodružstvu stačia dve veci, aby fungovalo: atrakciu, ktorá pritiahne pozornosť a postavy, ktoré v nej nedovolia poľaviť. Godzilla -1.0 má toho v oboch smeroch na rozdávanie toľko, že ak by aj rovno plnými hrsťami rozdávala, stále by jej toho na palec hore ostalo dosť. Korunované rozprávkovým finále! Impozantné, čistá blaženosť. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pár godzillofilů kolem mne na tenhle biják upozorňovalo, jako že hodně dobrý a tak jsem nelenil a dvakrát kliknul na ovladač a netflix rozjel godzilla show a musím přiznat, že se mě to líbilo hodně. Vizuální stránka filmů včetně akčních scén je špička. Temnější (odkazy na válečná traumata) a tvrdší (činnost samotné Godzilly) příběh dokázal nejen zaujmout, ale i mně, godzillýmu neznalci více seděl. Je vidět, že Japonci své Godzille dobře rozumějí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (27)

  • Některé filmy s nominací na Oscara (v tomto případě za vizuální efekty) se mohou dočkat opětovného uvedení na plátnech amerických kin. Tento snímek se ovšem dalšího promítání v USA nedočkal – zakazovala to smlouva mezi společnostmi Toho a Legendary. Warner Bros. a Legendary roku 2024 uvedly film Godzilla x Kong: Nové imperium – předávání Oscarů proběhlo v únoru a již zmíněná smlouva zakazovala uvedení dvou filmů s Godzillou v jednom roce. Minus One se rovněž dočkala i pozdějšího uvedení na VOD. (fiLLthe3DD)
  • Gareth Edwards, který režíroval americký film z roku 2014, se zúčastnil promítání filmu. Edwards popsal pocit žárlivosti při sledování filmu a prohlásil: „Takhle by měl vypadat film o Godzille.“ (HanzoBureshi)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama