Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina byla dost nudná a bůhvíjak mě nezaujala, ale naštěstí se to v té druhé vytáhlo a posledních tak 30 minut bylo dost napínavých (a čím blíže konci, tím víc). Děj na mě působil tak, jako by tvůrci nevěděli, co s Marsem dělat, tak tam nahodile naházely víc hrozeb, víc toho, co by postavy mohlo ohrozit, přičemž by bohatě stačil nedostatek kyslíku a později objev - víte čeho. Zručný filmař by z toho udělal dechberoucí a napínavou podívanou už od samého začátku. Takhle to je průměrná scifárna, možná fakt jenom lehoulince nadprůměrná, která kdyby v první polovině nebyla tak nudná, možná by na mě i zapůsobila víc. Takhle jenom 3* A ten, komu jsem tady fandil, zase umřel. A zase jako jeden z prvních. Jako vždycky. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Politicky korektní posádka, plno technických nesmyslů, stupidní nechtěně vtipné dialogy a robot s rozbitým FOF (Friend or Foe) zařízením kdovíproč nasazený do mise (no asi proto, aby bylo v prvních třech čtvrtinách o čem točit). A kyslík našli i tvůrci seriálu Chlapci a chlapi, jaktože ne celá NASA se svým vybavením? ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Perfektní sci-fi béčko s áčkovými herci a céčkovým scénářem. Příběh má spád a je v rámci žánru dobrý (až na ty hlísty), děj je zajímavý (požár ve stavu beztíže, skvěle zobrazené přistání na Marsu, marťanské exteriéry, záběry z kosmu), herci jsou dobře zvolení (Sizemore je fajn, Kilmer tentokrát taky a Carrie-Anne Moss je tu ještě hezčí než v Matrixu)... Takže spíš než tu lacinou zápletku s nenažranými svatojánskými brouky a spoustu nevědeckých nesmyslů jsem tvůrcům napoprvé vyčítal nepochopitelné a neodpustitelné amatérské kiksy, kterých jsem si všiml - mraky zemského typu zřetelně viditelné na obloze a dokonce i dvakrát mihnuvší se noční Měsíc. Ale oblačnost na Marsu prý skutečně je a blízký Phobos na martské obloze prý opravdu svítí, takže to nejspíš nebyly kiksy, ale záměr. Každopádně je to skvělá oddechovka a ani klišovitý happyend mi tentokrát dobrý dojem nekazí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Viděno znova po letech a musím říci, že jsem byl asi opravdu až příliš kritický. Ono je to sice skutečně nudné, občas pitomé a polovinu doby se tam vůbec nic neděje, přesto to má své kouzlo a filosofický nádech. Ačkoliv mi tu Val a Carrie-Anne vůbec nesedí, měním hodnocení a přidávám jednu hvězdu za celkem koukatelný film, který vám v pohodě zamázne nudný večer. 50% ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Myslím že se z tohohle dalo vytřískat alespoň průmerně děravé sci-fi, kdyby si nekdo dal tu práci. Příběh (a hlavně ty drobnější příbehové kulisy) ale budí dojem, že to někdo sesmolil na koleni den před začátkem natáčení - přitom ale nápad ani celková atmosféra špatné nejsou. Celkově to ale moc dobře nedopadlo a nezachránilo to ani nadprůměrné obsazení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama