Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $17,687,256Tržby Celosvetovo $25,562,471Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov $1,467,687Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov $4,484,661║ Komorných sci-fi moc nebýva(naposledy Moon) a toto jedno z mála sa vydarilo, príbeh jednoduchý ale prevažne účelový, s postavami sa moc v rámci charakterov nepracuje ale ani nie je treba, dávka neznámeho a napätia slušne funguje, trikovo to nie je tiež vôbec špatné. /60%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity na Měsíci. Nápad dobrý, technické provedení (moduly, vozítka, povrch Měsíce) velice slušné. Ale chladné je to jak psí čumák, nemá to atmosféru, nějaký pocit pro diváka, nic. Vlastně mi i to tajemství, co se tam děje, bylo časem tak nějak jedno. Mám pocit, že tomu chybí prostě schopnost budovat napětí, což je umění. Tady prostě vše tak nějak teče a zvraty jsou podány nanicovatě. Tam, kde by před 30 lety filmy Johna Carpentera začínaly, tady se už skoro končí. MOŽNÝ SPOILER! Jinak teda taky nějak nechápu, jak by se kdo dostal k těmhle nahrávkám, hlavně po tom Bum (btw, super titulek! .-)) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 malo na viac. Malo zaujímavý námet a dobrého režiséra. Výsledok však ostal za očakávaním. S dvoma postavami na mesiaci takýto scenár veľa vody nemohol namútiť a ani nenamútil. K čomu je slušná výprava ktorá sa drží dobového oblečania, prostredia, vymožeností, keď to zaklincuje ničím výnimočný dej, ktorý v niektorých momentoch mohol dopadnúť doslova katastrofálne „Huston máme problém, zmizla nám americká vlajka! V******ý rusi!“, nehovoriac o kamerových záberoch nevedno odkiaľ. Tak ako tento rok Grave Encounters vzbudil vo mne záujem o found footage snímky, tak ich Apollo 18 aj zahnal. Ten kto ulietava na found footage hororíkoch toho film pravdepodobne nesklame, no tento rok skôr uverím že na mesiaci pristáli Transformeri. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že víc než polovinu stopáže by mě nějaký film strašně štval,ale s odstupem pár dnů od projekce bych dostal chuť se na něj podívat znovu. Apollo 18 je found footage horor z Měsíce, na němž se kosmonauti setkají s tajuplným zlem. V předchozí větě se skrývají hlavní plusy i mínusy celého filmu. Found footage forma se snaží být důsledně přesvědčivou. Jde se tak daleko, že obraz je chvílema opravdu strašně nekvalitní, zrní, vypadává, není vidět ani ň. To mě na jednu stranu právě hrozně štvalo, ale na stranu druhou - ve spojení s měsíční krajinou a interiérem raketoplánu - to prostě působí fakt hodně autenticky a originálně. On ten film prostě má velmi hustou hororovou sci-fi atmosféru, opravdu to působí, jako kdyby se skutečným astronautům na tom Měsíci něco zlýho stalo. A pak to tajuplné zlo ... když se vyjevilo poprvé, blesklo mi hlavou něco jako "seriously?!" Nicméně postupem času se z trapného hororového záporáka stane docela hrůzný hororový záporák ... prostě získal jsem k těm "věcem" respekt (záměrně neprozrazuju, co tam na ně útočí). Nakonec tedy palec nahoru a abych pravdu řekl, při projekci jsem neměl daleko ke dvěma hvězdičkám, teď jsem v pokušení dát čtyři. Uzrálo to. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost žánru pseudodokumentu, zatím ještě neochabl a tvůrci přináší stále nové a nové strašidelné příběhy o nalezených páskách, které ukrývají to co nikdo neměl vidět. Ať už to jsou zombie v činžáku, duchové v ložnici nebo monstra ničící New York. Tentokrát se ale tvůrci odhodlali ke kousku, který na první pohled nepůsobí vůbec špatně (ačkoliv je dost absurdní) a pokouší se nám "realistickým" způsobem vnuknout myšlenku, že Měsíc je opravdu nebezpečné a vůbec ne prázdné místo. Film začne standardním prologem a nalezených záznamech kosmonautů, které nám postupně ukazují, proč se NASA rozhodla, že už žádný kosmonaut na povrch Měsíce nevstoupí. Film využívá standardních postupů těchto nízkorozpočtových snímků, takže nechybí neznámí herci, roztřesená a nepřehledná kamera a minimum viditelného. Bohužel však tvůrci mnoho talentu nepobrali, takže se z celkem zajímavého konceptu nepovedlo vyždímat nic než jen nudná a naivní báchorka o něčem "co se skutečně stalo", ačkoliv by tomu neuvěřil ani ožralý ruský kosmonaut z orbitální stanice, ve které strávil několik měsíců. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama