Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

castor 

všechny recenze uživatele

Filmové výpravy na Mars si nevedou až na výjimky úplně nejlépe. Lidstvo si zase nepěkně pohrálo s ekologickou rovnováhou Země, Mars tak má být novým útočištěm lidí. Jenže leccos nejde podle plánů, takže na planetu míří tým vědátorů, aby zjistil, co a jak. Do kin zase mířily dva „marťanské“ projekty, Mise na Mars byla rychlejší a tenhle kousek tvůrci odložili. Můžeme se jen dohadovat, proč s výslednou podobou snímku proboha něco neudělali, když viděli, jak trestuhodně „konkurenční“ Mise dopadla. Herci jsou nezajímaví, tak nějak hrající jen pro vyplacení honoráře, některé triky nevyšly, dialogy vržou a vyznívají do ztracena. Některým ani pro jejich „odbornost“ není moc rozumět. Pár (ale opravdu jen málo) scén se nicméně vydařilo. Debutující režisér Antony Hoffman přišel, viděl a dosud nám nic dalšího nepředložil. Nedivím se. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 dokázalo lidstvo svou planetu znečišťovat rychleji, než jí čistit. Posádka na lodi je veselá cháska. DIALOG - Vy si tu děláte palírnu ?. Jak mám Houstonu vysvětlit, že mi dva členové posádky oslepli ? ODPOVĚĎ - Velmi opatrně.......... Povedené trikové záběry z Vesmíru a dramatické přistání na Marsu vyzvedlo snímek do vrchní hladiny povedenosti. CITÁT - Krátký čas na život, ale dlouhý na umírání......... V 55 minutě je sranda scéna - hele podívej s tou malou gravitací mám velkej oblouk, že ? Poprvé chčiju na Marsu......... Trikově povedené, dramaticky skvělé, hudebně pompézní a herecky výborné. Je to prostě dobré sci-fi. CITÁT - Devatenáct zhroucení....... Já ve snímku čekal, že vždy, když někdo vezme do ruky nějaký kámen a otočí ho, bude na druhé straně napsáno MADE IN BŮH. Ve filmu si zahrála Carrie - Anne Moss a to velitelku Bowmanovou, která poznala svého údržbáře a zpočátku mu nevěřila. Ostatní obsazení je následující - GALLAGHER - Val Kilmer, BURCHENAL - Tom Sezimore a PETTENGILL - Simon Baker. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Technicky zdatné, vzhledem zajímavé, ale nudné až hanba. Scénáristicky je Rudá planeta poměrně nezvládnutá, chybí jakákoli zajímavější zápletka a tak si autoři pomáhají pomateným robotem, jinak naprosto zbytečným. Příběh skupinky astronautů, kteří letí prozkoumat Mars, protože na Zemi už dochází zdroje nutné pro život, by šlo smrsknout na slabou půlhodinku a vysloužil by si určitě o nějaký ten bodík navíc. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"SERU NA TUHLE PLANETU!" Miluju tahle vesmírná dobrodružství pohybující se od jednoho klasického průseru (poškozená kosmická loď) k dalšímu (docházející kyslík), dalšímu (vzbouřený robot) a dalšímu (agresívní mimozemská forma života). Škoda jen, že nic než ty střídající se průsery v RUDÉ PLANETĚ není. Nic jako příběh. Protože po technické stránce je to řemeslně dobře odvedená práce (snad až na příliš počítačového robota a brouky), Kilmer, Stamp a Sizemore sympaťáci a Carrie Ann Moss se mi tu vůbec poprvé líbila jako ženská. Nejlepší z marsovských filmů z let 2000-2001 (MISE NA MARS, DUCHOVÉ MARSU). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama