Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (202)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přepálený začátek a stále více ospalý konec. Dnešní filmy gradují úplně jinak než kdysi. Dříve film šponoval napětí a závěrečné minuty představovaly pomalu infarktové napětí, oproti tomu v Nikdo tě nezachrání vlastně posledních 20 minut sledujeme kterak se příběh poklidně uzavírá a divák musí dostat všechny nezajímavé odpovědi na otázky, které mu byly po celou dobu vyloženě u zadku. Disney se snažil natočit horor, ale dopadlo to neslavně. 40% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Duffield - píšu si. Vizuálně vymazlená a bezeslovně pojatá honba na deprimovanou samotářku je nakonec mnohem chytřejší, než by se podle synopse a papouškovaných názorů mohlo zdát. Chytří pro změnu vůbec nejsou mimozemští návštěvníci, kteří navzdory mezigalaktickým technologiím a telekinetickým schopnostem opakovaně chcípají jako naprostí retardi - ač se to dá díky náznakům nadhledu částečně odpustit. Kaitlyn Dever je talent - pro zabíjení dementních mimozemšťanů ho sice nepotřebuje, ale má dostatečný repertoár výraziva na to, aby dokázala beze slov vyjádřit, jak se cítí a co má v úmyslu. Design mimozemšťanů IMHO vůbec není na škodu. Vychází z obecně zažitého "roswellského" předobrazu a vzhledem k pointě příběhu je vlastně fajn, že na sebe nestrhávají veškerou pozornost. Milosrdná čtvrtá hvězda za relativně originální koncept a zmíněnou Deverku, celek by ale fungoval lépe, kdyby vypustil opakující se honičky a vystačil si se sedmdesátiminutovou stopáží. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na první pohled originálně pojatá látka, jejíž výsledné zpracování ale poměrně pokulhává. Lví podíl na tom má zejména chatrný příběh, který po většinu času pouze lacině šustí papírem, což v kombinaci s táhlými záběry a téměř nulovému napětí nedělá zrovna dvakrát velkou dobrotu. Ve finále zde tedy zaujme pouze pár slušně vystavěných scén a výborná Kaitlyn Dever, která prodává všechny emoce i za naprosté absence slov. (Disney+) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý alien horor, ktorý má síce zaujímavú formu (je to vlastné nemý film, kde sa nepovie jedna súvislá veta a kde hrdinka iba neustále uteká pred hrozbou), ale ani s tou nevie nijako zaujímavo pracovať a navyše v závere sa zbytočne snaží o banálnu pointu. Pritom začiatok je pomerne sľubný s hrdinkou v opustenom dome v poli s nastupujúcou inváziou ufónov, lenže potom divák zistí, že ufóni vyzerajú presne tak fádne ako sme ich všetci kreslili, keď sme mali tak šesť rokov a v televízii bežali Akty-X, a neustále naháňačky nemej hlavnej hrdinky rýchlo omrzia, keďže za tú hodinu a pol neponúknu nijakú atmosféru a veľmi rýchlo z nich opadne aj posledný kúsok napätia. V závere sa No One Will Save You nakoniec z ničoho nič chce tváriť, že ponúka akúsi pointu a vysporiadanie sa so životnými traumami, no je vyslovene na smiech a celé to vyústi do trápneho happy endu akoby sa tu niekto pokúšal natočiť horor pre celú rodinu. CELKOVO: 4/10 ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Ehm... Oka dobrý, jako 45 minutová epizoda ve Twillight Zone, Night Gallery či jiné antalogii by to bylo strašně fajn. Sound design je špičkový, nasvícení setů je taky pecka. Jednoduše je to celé zdatně odvedená řemeslná práce ALE! To by se ten film nesměl vyčerpat po asi půl hodině. Chápu že tady šlo o nějaký ten art, ale myslet si že diváka (minimálně mě) bude zajímat nějaký trauma postavy která je mi totálně jedno, tak to je trochu vedle. Jasně hlavní hrdinka je v prvních minut představena jako outsiderka co žije sama, ale to tomu nepomáhá, protože jako divák nevíte zda si za to mohla sama nebo jen lidi jsou zlý. Proto mě tahle linka vůbec netankovala, spolu s koncem. Než ten ale budu řešit, tak chci ještě být lehce pozitivní a pochválit první konfrontaci s mimozemšťany (kteří jsou btw ti nejvíce stereotypní alieni jaký snad mohli použít) která je atmosferická, ty zvuky byli parádní a náhaněli husinu a fakt mě to v táhlo i s celkovou atmosférou. Skvělá byla i scéna v autobusu.  Bohužel pak je film prakticky furt to samý a mě se ty honičky bez mluvení hned zajedli. Ano, hlavní hrdinka i většina postav tu nemluví. Oka, chápu záměr ale strašně to mlátí do očí jak je to v celém filmu místy na sílu. Například ta scéna v autobuse nebo když na vás nalítne random Alien, jakej člověk by si neřekl minimálně "Kurvaaaa". Tohle v počtu se stereotypním zbytekm filmu a koncem který naprosto nefunguje. To hlavně právě kvůli nijaké hlavní postavě a nezajmém o to co se jí stalo a tyto "art" aspekty tu fakt působí strašně na sílu. Dvě hvězdy za atmosféru první půlky, jinak šílené zklamání. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama