Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Španělsko zase válí. Výborný atmosférický krimi thriller, kterému nechybí napětí, sem tam i nějaký slušný pokus o lekačku a je zde i hlavní hrdina, kterému se dá (alespoň po nějakou dobu snímku) fandit (navíc, žít s takovouhle ženskou, tak bych asi taky brzo ztratil smysl pro humor). Samozřejmě je zde jeden velký nedostatek, který se dere postupně na povrch až má člověk chuť zakřičet PRÁVNÍK!, ale ti jsou v této zemi nejspíš pouze k řešení majetkových sporů, jinak prostě nedokážu pochopit, proč si ho hlavní hrdina nezavolal. Pak je tady také i několik drobností ohledně nevšímavosti ostatních policistů a hlavně dostat pěstí od jejich velitele bylo vyloženě sci-fi. A když už jsem si před koncem začal pomalu ale jistě myslet, že ten závěr Španělé vyloženě podělali, tak najednou přišla POINTA jak Brno a já nadšený a uklidněný zároveň mohl konstatovat, že mě tahle 4*-ová záležitost rozhodně nezklamala. Jinak moc fajn byla scéna se zbavováním se roztrhaného vzkazu, docela chuťovka i pro otrlejšího diváka (vlastně vůbec se tenhle film vyžíval v „záchodových“ scénách). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnově strašidelný thriller si s divákem pohrává, a když postupně zjišťujete, že jde o důmyslnou hru, na atmosféře to příliš neubírá. Noc, leje jako z konve, bouře a hlavním místem vyšetřování se stává márnice (kdo by si nevzpomenul na Hlídače mrtvých...). Jasně, důvtipným divákům se podařilo odhalit pointu hned zkraje, ale já jim nezávidím, páč to si film vůbec neužili a klidně ho mohli vypnout před koncem. Sice jsem tajně doufal, že je všechno trochu jinak, nebo že do příběhu vstoupí lehké fantastično, ale nakonec jsem spokojen. A že by vše bylo příliš překombinované? Život dokáže přinést kombinace daleko onačejší... jedinou vadou na kráse tak byly vložené titulky od Nostra Movies - nejen že byly prťavé, ale těch hrubic! Chtělo by to minimálně naučit se skupiny mě/mně a skloňování já... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller ze španělské produkce, který se odehrává téměř celý na území márnice. Celé to na mě trochu dýchlo Hitchcockovinou s výbornou atmosférou, kde vás to stále táhne někam, aby jste se na konci vynořili někde, kde to ani omylem nečekáte. Já se tou mystifikací skvěle bavila a nenudila i když to mohlo být trochu kratší. Zápletka byla možná příliš překombinovaná, ale můj celkový dojem je víc než průměrný. Určitě je to kousek, který stojí za to vidět, tak do toho ! ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Režijně to není zdaleka dokonale vychytané, ale u filmu, který je celý podřízen pointě (tedy neustálé chtěné zatajování informací atd.) se s tím tak nějak počítá. Navíc je samotná pointa opravdu hezky vymyšlená, kdo ji odhalí před koncem, tak je přinejmenším jasnovidec :). Jinak je to taková španělská klasika - řemeslně na úrovni, mnoho flashbacků, jednobarevně stylizovaný obraz, neustálý pohyb kamery a Belén Rueda. Příjemná oddychovka. Směrem k českým filmařům by se chtělo říct: kdo z vás to má? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vystrašený hlídač, prachatá nemrtvá, minulostí stíhaný policajt, zoufalý podpantoflák, uhrančivá studentka. Ale vrahem je beztak zahradník. Takové soustředěné španělské cucání z prstu. Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. Neříkám, že je špatný, ale pointu určitě chválit nebudu. Překombinované je to hadr, nevěrohodné zrovna tak. Takže necivím úžasem, nemrazí mě v zádech, nemám ztuhlou krev v žilách. A to je pár minut po projekci. Sečteno, podtrženo: rozuzlení zauzlovaného je nakonec hodně úsměvné. Stejně jako 79% hodnocení tady!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama