Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Španělsko zase válí. Výborný atmosférický krimi thriller, kterému nechybí napětí, sem tam i nějaký slušný pokus o lekačku a je zde i hlavní hrdina, kterému se dá (alespoň po nějakou dobu snímku) fandit (navíc, žít s takovouhle ženskou, tak bych asi taky brzo ztratil smysl pro humor). Samozřejmě je zde jeden velký nedostatek, který se dere postupně na povrch až má člověk chuť zakřičet PRÁVNÍK!, ale ti jsou v této zemi nejspíš pouze k řešení majetkových sporů, jinak prostě nedokážu pochopit, proč si ho hlavní hrdina nezavolal. Pak je tady také i několik drobností ohledně nevšímavosti ostatních policistů a hlavně dostat pěstí od jejich velitele bylo vyloženě sci-fi. A když už jsem si před koncem začal pomalu ale jistě myslet, že ten závěr Španělé vyloženě podělali, tak najednou přišla POINTA jak Brno a já nadšený a uklidněný zároveň mohl konstatovat, že mě tahle 4*-ová záležitost rozhodně nezklamala. Jinak moc fajn byla scéna se zbavováním se roztrhaného vzkazu, docela chuťovka i pro otrlejšího diváka (vlastně vůbec se tenhle film vyžíval v „záchodových“ scénách). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nikdy neviděl tak zajímavý španělský thriller jako v případě tohoto kousku. Příběhově je super, dobře zamotaný, zajímavé vyšetřování, rozmotávání na úrovni, i to rozuzlení mě bavilo. Dokonce i samotnými filtry to působí hodně draze. Dokázal bych ho na první pohled zaměnit i s kdejakým hollywoodským kouskem. Co mě ale překvapilo, tak ta strašná melodramatičnost. Pan režisér je bezesporu zajímavá postavička španělské kinematografie, ale ze svého filmu chvílemi dělal šílenou telenovelu. Osobně si myslím, že za to mohla hlavně hudba. Ve spojitosti s některými scénami působila až směšně. Scénář to ale zachraňoval a utvrdil mě v tom, že špatný film Tělo rozhodně není. Plus Aura Garrido je neskutečně krásná herečka. Joo, Španělky…ty by Španělům šly. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem několikrát psal, Španělé umí a tohle je další živý důkaz. El Cuerpo se tváří nevinně, ale jak je u kvalitně ohodnocených Španělských počinů známé, tak je to velký omyl. Už od začátku divák přemýšlí, o co vlastně jde, ale že by to bylo tak jednomyslné? Bez nápadu? To si mohl myslet jen silný neznalec. Do toho nám vnuknou druhou myšlenku, která se zdá být daleko reálnější a vše dostává daleko lepší náboj, i když si divák snaží spojit několik věcí dohromady, tak mu stejně nějaké uniknou. Teprve závěr vše rozsekne a už jen s otevřenou pusou civíme do obrazovek, takže děkuji Oriolu Paulovi a všem, kteří se na tomto snímku podíleli za tak skvělou podívanou! 10/10 = 100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno