Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svěží a úžasný slasher. Jednoduchá zápletka, která si nehraje na nějakou mystifikaci, nenabízí 40 možností, kdo je vrah, nesnaží se o něco rádoby hlubšího a tvůrci se soustředí na to podstatné kolem. Žádní dementní puberťáci, ale parta obyčejných dospělých lidí hraná perfektním hereckým obsazením které svojí rasovou rozmanitostí neleze nikomu do prdele, ale ukazuje čistou švédskou realitu. Pevná režie, brutální a efektivní vraždy které se neopakují. Hravá práce s kamerou a střihem , která navíc svým černohumorným pojetím vykouzlí nejeden úžasný a atmosférický záběr, ale i několik cukání koutků či rovnou upřímný smích. Filmařská profesionalita, talent a radost z tvůrčí práce na vás cáká celý film, stejně jako potoky krve. Kvalitou na stejné úrovni, jako legendární Fritt vilt. Těch 58% tady je doslovná ubohost, která člověka může leda jen nasrat. Naprostý dementi tady. Pusťte si Vřískot 5, 6, 7 a třeba 18, kreténi 🖕. 85%. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Seminář" je v podstatě další klišovitý slasher bez pozadí a s dávkou humoru, který z filmu dělá spíše komedii. Film není vyloženě vtipný, ale spíš odlehčený. Já jsem zastáncem tvrzení, že komediální prvky do hororu prostě nepatří, ale tady mě potěšila režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Herci vnášejí do filmu velkou grácii a tu si udržují i ve chvílích, kdy se musí postavit vrahovi. Dokáže vás vtáhnout do děje jednoduchým vzorcem, výbornými dialogy, dostatečně prokreslenými postavami, pěknou přírodou švédských lesů a zápletkou, která je sice šablonovitá, ale přesto zábavná! S představováním hlavních postav si dává na čas, takže než se začnou dít nepříjemné věci, divák se rozhodne, u kterých doufá, že by mohly přežít, a u kterých doufá, že zemřou! Vraždy jsou rozmanité a pěkně krvavé, i když většinou ne příliš explicitní. Spíše vidíme cákance krve než způsobená zranění. Nejlepší scéna je za mě vířivka se sekačkou a takové šití hlavy bylo taky slušně nepříjemné! Přišlo mi docela zábavné, že vrah používá masku, kterou přinesl jeden ze skupiny, maskot projektu než něco, co měl od začátku. Jeho důvody jsou pochopitelné a přitom průhledné, ale vraždy jsou velmi nápadité. Krásné střihové scény mezi lovem a párty, zabíjením a pitím, dělají z tohoto filmu krásný zážitek. /70%/ ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Gratuluji Švédům. Podařilo se jim natočit ten nejnudnější a nejdebilnější Slasher v dějinách, s těmi nejvíc nesympatickými a nevhodnými postavami, co jsem kdy viděl. Bolelo se na to dívat a poslouchat ty jejich stupidní kecy. Hvězda za scénu s šitím čela, alá Frankenstein, to jediný mě pobavilo a ať nežeru, tak pár krvavějších scén tu je, ale víc ani hovno a více jak jednu hvězdu ani omylem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skandinávský teamdestroying mezi Chopinem a Dvořákem. Se samotným „rozvíjením dovedností“ není sebemenší problém (netušil jsem, jak srp v hlavě prospěje k přednesu Jednou budem dál), ale co je to platné, když interakce mezi kancelářskými krysami má spíše arsenový efekt. Fanoušci Fassbendera tuší, že vrahem je Frank Siiiidebottom..! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama šmrncnuté komedií v slasherovém kabátě ctí žánrová pravidla, na mě bylo ale zbytečně dlouhé. Nejzábavnější a nejlepší je poslední třetina, kdy už bojují o život všichni. Vrah je dle pravidel téměř nesmrtelný a přeživší postavu není těžké tipnout. Zda ale zařvou ostatní, to už odhadnout nelze. Vražd je dost, gore ovšem umírněné, a tak řadu chuťovek si musí divák jen domyslet. Že je teambuilding pěkná hovadina, ukázal už kdysi jeden z dílů Vraždy v Midsomeru. Zdejší špičkový tým je klasicky - nahoře huj a vespod fuj. Velmi dobrá kamera a skvělý střih, který napomáhá řadě vtipných momentů. Vraha jsem téměř odhalil - kousek vedle, jen mi chyběla jedna zásadní informace, což mne nakonec potěšilo. Když se v závěru začala rozjíždět pomalá kytara, úplně jsem nejdříve slyšel V stínu kapradiny od J. Kratochvílové - a ne že by sem v ten moment nesedla. Potěšily Dvořákovy Slovanské tance. Na jedno podívání dobré. 3,5* ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama