Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

dopitak 

všechny recenze uživatele

V tom marastu cs hnusu je tohle světlé, totiž pardon parádně tmavé krimi pohlazení. Slovenský Lexa Pyško Bárta konečně v lepší roli než měl v té kravině s Kotkem, skvěle se vydařil casting, obě dámy (barmanka Janeková i lékařka Petrová) se hodí, Rytmuse naštěstí neznám a tak jsem ho ani nepoznal, Hajdu byl lahůdka a Štáfek pobavil. Nestává se cs režisérům, aby utáhli 2,5 hodiny film který celou dobu baví, tady se podařilo a proto u mě za plný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Česko má Soukupa a Slováci Biermanna!! Už Sviňa byla povedená gangsterka a Válka policajtů jak by smet. Připomíná to silně gangsterky evropského střihu, především ty Francouzské, takže za mne velká spokojenost. Nevadila mi ani delší stopáž 150 minut, protože nenudil jsem se ani sekundu. Má to věrné dobové zasazení 90.let, korupci na všech stranách, výborného Rytmuse jako šéfa mafiánů, který mohl mít klidně více prostoru, protože mu to velmi sedlo. Je to drsné, atmosférické, chlapské, autentické a dojde i na nějaké nečekané zvraty.  Přesně jak mám rád. Škoda tak neuzavřeného konce, asi se počítá se sequelem a klidně bych si druhý nášup dal. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů. Tohle bratia možem ! :) 80% ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je tam ten gangster z Tater, co žere chleby s řízkem od svý ženy a nechává mizet lidi jak David Copperfield. Ten by si zasloužil vlastní TV minisérii. Rytmus v pohodě, trošku karikatura, ale papula mu furt jede v tom jeho bengoro štýle, což do těch devadesátek tak nějak sedí. No a pak ta Žaneta od výčepu, co nenalejvá na sekeru... to je ženská, panečku! ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Použiju cliché, že na Slováky dobrý. Ale jen dobrý. Nevěděl jsem do čeho jdu a žil jsem v tom, že hlavní postavy jsou Štáfek a Rytmus a bude to drama/buddy movie. A ono to bylo úplně jinak a celkem lituju, že ne tak, jak jsem si vysnil. Dobře natočená policejní kriminálka, která mi nic nedala a nijak nevybočuje do podprůměru nebo nadprůměru. Češi mluvící slovensky jsou k smíchu. 3* a.k.a 50% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dej sa dá popísať jednou vetou: Osamelý policajt sa šikovne pohybuje na hrane zákona v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia na začiatku 90. rokov. Film má výbornú atmosféru s pekným vizuálom a výbornými hereckými výkonmi. Škoda len, že film má na konci veľa divokých zvratov. Ale stále je to výborná štýlová gangsterka. Ani sa mi nechce veriť, že tento film natočili Slovensko- Česká produkcia. Príjemné ma film prekvapil. 7,5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)
  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)

Reklama

Reklama