Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (141)

greath 

všechny recenze uživatele

Rudolf Biermann vie presne čo robí a vidieť to na každom jednom zábere. Na Slovenské pomery veľmi slušné. Pasáž s Mariánom Mitašom alias Inžinierom topka, ktorá nemá v slovenskej kinematografií obdobu. Alexander Bárta po celý čas pôsobí veľmi suverénne a dodáva filmu balanc. Spolu s filmami Únos a Sviňa, najlepšie slovenské krimi aj keď s drobnými chybyčkami. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Dožil jsem se toho. Nahota na prodej 2 je konečně v kinech! Slovenské pokusy v krimi žánru v souvislosti s tamním společenským marasmem k tomu měly blízko již dlouho a dokonce vidím ve svém komentáři k filmu Sviňa, že před čtyřma rokama jsem tehdy debutujícímu Biermannovi i doporučil odpoutat se od reálných příběhů ve prospěch skutečností nezatížené divoké žánrovky. V tý může mít všechny ty komicky přešvihnuté gangstery, tasení bouchaček na první dobrou, kopy s otočkou, dialogy jak z klučičí šatny na základce, až komickou ochlastanost všech zúčastněných či vrcholnou představu emancipované ženy podle šedesátiletého producenta s mentalitou čtrnáctiletého hocha. Tedy sexy barmanku bez podprsenky, co hned zkope každýho štamgasta, co si moc dovoluje. Na scénu, kdy dva fízlové vymlátěj hospodu a řeknou hospodský "Ty to tady dneska sbal, kotě a jdeme jinam!", načež spolu vyrazej všichni tři lejt někam do baru, jsem musel čekat třicet let! Samozřejmě na zhůvěřilý devadesátky se to naplno nechytá, paradoxně kvůli větší kvalitě dnešní záznamové techniky, která nenutí tvůrce různě improvizovat a vymýšlet kejkle s kompozicema v limitech filmového pásu. Technicky je Vojna policajtov dost nezajímavá (připomíná poloamatérské mafiánské ságy Patryka Vegy), v dynamičtějších sekvencích špatně sestříhaná (kdykoli probíhá policejní zátah, málokdy víte, co se vlastně děje), stylově bezpohlavní a dost mizerně ozvučená (postavám mnohdy fakt není rozumět). Ale vážení přátelé we are getting there! Do dalšího filmového období rozkošně infantilní self-made debility od lidí, kteří jsou totálně mimo obraz. A od těch máme takovýhle filmy přece nejradši. La la la... ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa mi stane, že má 150 minútový film drží v pozore od začiatku dokonca. A že to dokáže film slovenský… tak to sa stalo asi prvýkrát. To najdôležitejšie sa fakt vydarilo - scenár a dialógy. Potešili aj vedľajšie mini-príbehy (rohypnol, sadistický nájomný vrah), ktoré do toho hlavného umne zapasovali, a mali význam ! A duo Alexander Bárta, Juraj Loj má veľmi milo prekvapilo. Naozaj veľmi dobre zahrané. Konečne postavy, na ktorých mi aj záležalo a fandil som im. Na druhej strane, najslabší článok filmu bol jednoznačne Ryťmaus (ale tak, marketing musí byť). Neviem komu čo na tomto filme vadí že ešte nie je v červených číslach…. možno predsudky, alebo malo akcie. No toto nemá byť akčný film. Je to krimi-triler z politického prostredia. A sakra vydarený. O niečo slabšie ako nedávny Invalid, no opäť film, na ktorý môžme byt hrdí. A s pekným odkazom na konci -  pre všetkých našich nepoctivých politikov. Objektívne je to za mňa tak 3,5/5... no ako Vychodňar veľmi rád v tomto prípade zaokrúhlim smerom hore. Počuť to naše nárečie v kine... zábava zaručená. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Film v podstate bez nejakého súvislého deja. Hodinu vôbec netuším čo sa deje a okrem nejakých nadávok a policajta gangstra ktorý tlačí chleby s reznami do hlavy a nechá miznúť ľudí ako prd vo vetre má nazaujalo nič. Bárta je hrozný, Loj ešte viac našťastie nie je tam dlho a Rytmus škoda slov. Možno by to šlo, ale absolútne tie postavy sú  nedôveryhodne a scenár slabý.Po minuloročnom Invalidovi som dal našej tvorbe šancu no keďže dobrých hercov u nás spočítam na jednej ruke moc sa toho vykúzliť nedá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)
  • Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) robí poisťovací podvod na aute značky Škoda Superb a miesto, kde nájdu vybúraný Ďodiho (Denis Guľáš) Volkswagen Golf sa natáčala v lokalite Jahodná pri Košiciach. Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) v noci opíja Ďodiho (Denis Guľáš), sa natáčala v lokalite Chata Jahodná. Scény z patológie sa natáčali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej v Košiciach. Scény z nemocnice sa natáčali v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, pracovisko Košice (bývalá Letecká vojenská nemocnica). (Dajman)

Reklama

Reklama