Reklama

Reklama

Hellboy: The Crooked Man

všechny plakáty
Trailer

Diskuze

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jak říkám, pro mě je 2019 Hellboy dost rozporuplný. Na tohle se ale taky těšim, bo s každým dalším shlédnutím traileru jsem na to víc a víc zvědav, ten minimalismus a atmosféra je Boží. 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

movieband

Tak bylo jasný že dle plánů chtěli v jednom filmu mít trilogii o Honu a v dalším díle přivést Kostěje...na Paskřivce jsem hodně zvědavý...

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

vegetol.mp , Ratemus

Vím, zjednodušil sem si to a rovnou to hodil na něj. Scénáristi to tak chtěli, Mignola to posvětil, a jak píšete, on byl najatý, aby to zrealizoval. Jen mě to naštvalo. Přitom ta béčkovost, Harbour, eRko, prakticky fanservice, tomu sedělo, a v rámci povědomí o komiksech sem si to užíva, na jednu stranu. Na druhou stranu mě hlavní dějová linka dost zamrzela s ohledem na to, že z Temnoty vábí, Divokého honu a Bouře a Běsů jsem byl hodně odvázaný. Oni to tu naprali do jednoho krátkého filmu a hold mi to nesedlo, bo komiksová předloha a závěrečná trilogie, byla výborně provázaná od začátku až dokonce. A s tím, co tu psal Ratemus souhlasím. Marshalluv Hellboy je opravdu věrnější předloze, v porovnání s deltorovským familyfriendly počinem. Jen ta epičnost, kterou byl korunovaný celý dvanáctý díl spláchli do hajzlu, a v závěru filmu, to vypadalo, jak kdyby se vlastně ani nic nestalo. Přitom právě závěr 12. ukončil celou sérii a přichystal půdu pro Hellboye v pekle.

Mám v tom hodně rozporuplných pocitů :)

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Těžko se vyjádřit. Popisek chybí, nic se o tom neví, z ničeho nic ukázka a ta nic neukazuje. Hellboy mi tu není moc sympatickej ale zase je mi přijde že vypadá líp, než "monstrum" Harbour. Ten vypadal hrozně.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

movieband

Já teda cítil z 2019 mnohem větší věrnost komiksům než u Tora. Samozřejmě 2019 není dokonalý, pár věcí je jinak ale Toro mi přijde že má z komiksů tak 10% a u dvojky nemá téměř nic 

na příspěvěk reagoval movieband, BaronMartin

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

movieband

Ale Marshall je režisér. On je najatá síla, která maká podle scénáře, kterej mu dají. Takže jen natočil, co mu někdo jinej napsal.

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Vypadá to zajímavě, zrovna Paskřivce jsem ještě nečetl, ale má to příjemnou atmosféru komiksů, tajemno, které Hellboye vždycky oplétalo. Jo, tohle by mohlo být zajímavé. Byť herec Hellboye mi přijde zvláštní volbou.

Co se ale Hellboye od Marshalla týče, tak to byl provar. Předloha je geniální a Marshall jí dokonale zlikvidoval. Celou artušovskou trilogii nacpal do 90-ti minut, aby závěr spustil mlýnkem na maso v podobě divno zrůd? Jak jsem mu fandil a Harbour mi do role ohromně sedl, Gruagach byl výborný, tak z nějakého psycho důvodu se režisér rozhodl nejít dle předlohy a epický konec, který je v komiksu se rozhodl královsky zvorat a všechno urychlit. Navíc nacpal do jednoho filmu prakticky 3 knihy, z každé vyzobl něco, co se mu líbilo a závěr filmu udělal tak, že tam nahodil scénu, která prakticky rozvíjí zápletky Temnoty vábí? Harbour byl fajn, i tu Jovovich bych zkousl, ale Marshall to neukočíroval. 

A dalo by se říct, že Del Toro si to taky dost překombinoval. Ale za mě, si tam nechal určité kouzlo, zachoval punc Hellboye a atmosféru komiksů tam má. U verze od Marshalla mi to tak nepřišlo, a je to škoda, bo eRko a Harbour hellboyovskému světu fakt prospívají. A o Zlaté armádě se nebavím, to je deltorovská smyšlenina s vypůjčenými postavami. 

 

Moc bych si přál kvalitní zpracování zrovna Hellboye. Tak snad mě tohle překvapí a nezklame. Od Marshallova pekelníka jsem měl očekávání vysoké a přišla facka jak hrom. Tady nečekám nic, tak mě to může jen překvapit. 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig , vegetol.mp

 Je to podle příběhu který je u nás přeložen jako Paskřivec. Hellboy je od základu Gore horor akční béčko a tak to má být...si pamatuju dodnes když jsem po filmu v kině v roce 2019 šel ze sálu a lidí říkali co tam jakože dělali postavy z artušovských legend, hned mi došlo že Hellboy prostě nemá šanci nikdy uspět. Na mě to opět působí jako horor béčko a to je dobře....

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tohle píšou o ději:

Hellboy: The Crooked Man je natočený podle stejnojmenné komiksové minisérie Mignoly a kreslíře Richarda Corbena a odehrává se v 50. letech 20. století. V jedné z hlavních roli se objeví Adeline Rudolph jako nováček v BPRD (Úřad pro paranormální výzkum a obranu), která se spojí s Hellboyem, aby ochránili obyvatele Appalačských hor před Crooked Manem, který sbírá duše pro ďábla.

 

Zcela evidentně předchozím producentům zbyly práva na postavu Hellboye, tak se to rozhodli využít. Tohle stálo tak možná 2 - 3 mega, možná míň, takže producenti jsou už dávno v zisku a do kina to dle mýho nikdy nepůjde. Na druhou stranu by to mohlo být fajn béčko, kde mají tvůrci naprostou tvůrčí svobodu.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Mně se to líbí, přesně ten horror co od toho čekám, žádná cukrová rádoby vtipná blbost jak od Torra. Tohle ale zase bude trpět od lidí kteří neznají předlohu a budou fnukat že to není Torro, Perlman a třetí díl....Hellboy má být a měl vždy být horor a ne debilita komedie kde Hellboye zbijí dvířka v šatně od skříněk...

Reklama

Reklama