Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než jsem stylu tohoto filmu přišel na chuť, ale povedlo se a pokud to člověk nebere příliš vážně tak se nadmíru baví. Závěrečný souboj je výtečný a patří mezi to nejlepší, co jsem viděl, úplně jsem si při něm vzpomněl na můj oblíbený souboj na konci Karate Tiger 3: Pokrevní bratři, protože se nese v podobném duchu. 70 % ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina hongkonskej produkcie tohto typu je to infantilné a pokiaľ by sme sa mali baviť o nejakej umeleckej hodnote, tak je to značne amatérske. Scenár je prihlúply, postavy sú prihlúple a dialógy takisto. Perfektná choreografia súbojov je trochu malo na dobrý film. Ak by film mal aspoň kvalitný humor, tak všetky svoje výhrady beriem späť, lenže humor je žiaľ tiež prihlúply (ide väčšinou len o hlúpe šaškovanie). Je to síce v štýle grotesky a Jackie Chan tu aj vzdáva poctu slávnym nemým groteskám (narážka na Safety Last! (1923)), lenže na tie sa film svojim humorom nechytá. Ale sem tam sa výnimočne nájde aj nejaký lepší vtip ("Vidíš tamtie kočky? Tá jedna má krivé nohy."). Pri tejto príležitosti musím spomenúť vynikajúcu scénu s bicyklami, jednoznačne najlepšiu z celého filmu. Okrem Jackieho Chana vo filme vystupujú aj ďalšie legendy hongkonských kung-fu filmov, Sammo Hung a Biao Yuen. Zohraná dvojica Chan a Hung tak trochu pripomína Šimona a Matúša. Keďže som sa väčšinu času hrozne nudil, uvažoval som o ešte horšom hodnotení, ale nakoniec som prižmúril oči kvôli mojím sympatiám k Jackiemu a tiež kvôli úcte k jeho bojovému umeniu. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další dobrá Chanovka. Bohužel "jen" dobrá. Exostuje ještě Police story a Božská relikvie. I tak mi nebrání napálit plné 4*. Navíc tohle je film na kterým jsem nevyrůstal takže ani body za nostalgii. Parádní boje i když jich není tak mnoho. HHodně vtipných scén i legendární scéna na hodinách. Choerigrafie je božská finální bitka dost dobrá. No. JSem zvědav na dvojku kterou uvidím taky poprvé. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Námorníci sa púšťajú do boja proti pirátom, ktorým sa až doteraz darilo so všetkými vydrbávať, toľko k deju. Podľa mňa spolu s Police story najzásadnejší Jackieho kus. Celé to vyzerá dosť nákladne, scenár je slušný, humor po celý čas funguje ( najvtipnejšia je nahánačka na bicykloch ) a akcia je parádna. Kaskadérske kúsky sú šialené, na prvom mieste samozrejme pád z vežových hodín. Inšpirácia klasickými groteskami je zjavná, pri súbojoch sa prítomný mlátia všetkým a o všetko a hlavný dôraz je kladený na všemožné pády. Naprostá Jackiechanovská klasika. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je potešením vidieť, ako Jackie Chan a Sammo Hung bojujú bok po boku v ,,Projekte A". Ich filmy sú zvyčajne veľmi dobré, kedykoľvek sa objavia spolu. Bojová scéna v čajovni predstavuje ich podobnú, ale trochu inú značku bojovej techniky. Je škoda, že títo dvaja spolu nenatočili viac filmov. Celkovo ide o špičkový film s úžasne upravenými bojmi, vynikajúcou kreativitou a skvelým chanesovským humorom. Každý fanúšik hongkonskej kinematografie by si to nemal nechať újsť. 7,5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama