Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones ,2. Rumble - Link Wray ,3. Glad And Sorry - Faces ,4. Strange Brew - Cream ,5. Black Betty - Ram Jam ,6. Blinded By The Light - Manfred Mann ,7. Let's Boogaloo - Willie Rosario ,8. Keep It Comin' - KC & The Sunshine Band ,9. Yellow World - J Girls ,10. That Smell - Lynyrd Skynyrd ,11. All The Tired Horses - Bob Dylan ,12. Can't You See - Marshall Tucker Band ,13. Push & Pull - Nikka Costa , ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)
  • Väčšina natáčania prebiehala na autentických miestach v Kalifornii, Chicagu, kanadskom Ontariu či Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno