Reklama

Reklama

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Gabriely Soukalové, největší ženské biatlonové hvězdy v naší historii, která se zařadila mezi nejlepší závodnice na světě. Dokumentární snímek sleduje neuvěřitelnou cestu z Jablonce nad Nisou na světový trůn a umožní divákovi proniknout do tajů Gabrielina života. Sekundárně s tím mapuje vzestup popularity tohoto sportu, na němž má právě ona zásluhu. Dokázala se stát nejúspěšnější světovou biatlonistkou, ale její životní cesta nebyla jednoduchá. Musela překonat spoustu překážek, ale dostala se až na vrchol, když se stala vítězkou Světového poháru a několikanásobnou olympijskou medailistkou. Film dokumentuje její vzestup i pád.
Z vrcholu sportovního i společenského postavení se Gabriela ocitla na samém dně. Filmový dokument se zabývá jejími úspěchy, koncem kariéry i rozpadem manželství, které se stalo terčem veřejného zájmu. Jaké byly příčiny? Kdo za to může? Dalo se to zastavit? Odpovědi na tyto otázky získáte v tomto životopisném dokumentu. A nejen to. Dozvíte se také, jak se v nejtěžším momentu života postavit zase na nohy a vydat se vzhůru. Pokoušela se legendární sportovkyně v minulém roce o comeback? Filmový dokument Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí vám na to odpoví. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (43)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Gabriele Soukalové sem samozřejmě fandil a její konec kariéry, to jak spálila mosty a ještě se spřáhla s tím pochybným individuem Koukalem mi přišlo dost nešťastné. Nicméně byla o její volba a určitě si všechno nevycucala z prstu. Co mi ovšem měl přinést tenhle sladkobolný dokument je mi záhadou a jeho přidaná hodnota je prakticky nulová. Ortodoxní fanoušky utvrdí v tom jaká byla Gabriela celý život chudinka, které skoro všichni ubližovali a její "odpůrce" naopak přesvědčí o tom že není nic víc než ubrečená slepice, která hledá chyby všude okolo. Ten kdo by se rád dozvěděl něco víc než si přečetl v novinách, nebo viděl ve sportovních zprávách má bohužel smůlu. Jednu věc mi nicméně tenhle dokument přinesl a to sice pocit že bych se měl začít bát chystaného dokumentu o Jágrovi, který bude mít dle všeho na starosti jeho v současnosti nejvíc nejlepší kámoš Větrovský. Vzhledem k Jágrovým postojům k určitým věcem v poslední době to už dopředu smrdí něčím podobným jako tenhle kousek...20% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Biatlon jsem sledoval už dávno předtím, než se rozjel díky S(K)oukalové velký boom i u nás, a budu ho sledovat i dlouho po tom, co ona ukončila kariéru. Jestli mě něco na téhle "zlaté éře" štvalo, tak to byl nárůst klasických čecháčkovských fans úspěchu, kteří po konci kariéry Koukalové či Moravce opět biatlon sledovat přestali, a přešli zas rozdávat moudra jinam. S(k)oukalová toho pro popularitu biatlonu udělala u nás opravdu dost, ale svým koncem kariéry to za mě vše komplet zahodila a přešla do módu klasické bulvární celebrity, čemuž i odpovídá tento dokument, který samotný biatlon ukazuje až na takové třetí koleji, a řeší se hlavně všemožné vztahové linky. Pokud jste všechny aféry sledovaly už v době jejich vzniku, tak vám dokument nepřinese nic nového. Z nějakého důvodu se na dokumentu odmítili podílet ti, kteří by o Gábině mohli říct něco negativního, stejně tak ve větší míře chybí vyjádření novinářů, biatlonových expertů, mediálních expertů...takže tu máme pochopitelně dokument, který je těžce jednostranný, a staví Soukalové piedestal nejlepší biatlonistky historie, což samozřejmě není pravda. Nejsem expert na životopisné dokumenty, ale tady je vidět, že tvůrci v závěru dost vaří z vody, přidávají naprostou nikam nevedoucí a zbytečnou linku o rádoby návratu do biatlonu, kdy každému fans biatlonu je hned jasné, že je od začátku odsouzen k neúspěchu, a podezírám tvůrce, že to byla umělě vytvořená linka čistě pro dokument. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Možná trochu jednostranně natočený dokument, ale ostatní strany asi opravdu odmítly účast. Je to škoda, docela by mě zajímal i pohled těch, o kterých se hovoří a na které se plive špína. Asi budou mít na Gábinu jiný názor. Ale jinak se mi zpracování líbilo. Bylo to živé, zajímavé, poutavě podané. A Gábina je fakt pěkná ženská. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jít do takto jednostranné sračky cílené na joudy teda fištrónem a úrovní zrovna nezavání. JBichle nářků nestačila? Jedna za úžasné sportovní úspěchy, ale jinak je to s těmi pocuchanými nervičkami a hlavičkou ušmudlaná bulvární bída. Přitom hodná, pracovitá, úspěšná žena. Ani ten pokus dostat se do repre SVK nevyšel, že jo...? Nechtěli, co? Hmm. Inu? Ne každý na sebe nechá hystericky grcat, ale tak Harrymu a Megeře tohle taky sype, proč to nezkusit? ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Jak tady čtu recenze, možná jsem se nechala nachytat, ale dokument mě kupodivu bavil, ačkoli Gábinu považuju za podobnou postavu, jako jsou v Británii Harry s Meghan (je fakt, že po shlédnutí jejich dokumentu mi byli taky sympatičtější, takže možná je to zkrátka moje naivita). Každopádně jsem si zavzpomínala na doby, kdy jsem Gábině fandila a obdivovala ji, jak je šikovná a u toho i krásná :), záběry na její radost po závodech mě dost dojímaly. Věřím, že to v životě neměla lehké, závodit s PP musela být šílenost. Taky věřím, že jí dal dost zabrat její exmanžel, v názoru na něm se shodují snad všichni ve filmu, dokonce i ti, kteří ji jinak mírně kritizují a nesouhlasí s ní například v otázce změny techniky nebo lékařské péče. Zajímavé je, že Gábina říká, že předmanželskou smlouvu vyžadovala, ale podle vyprávění její mámy to tak vůbec nezní. Takže je určitě možné, že nesedí víc věcí, ale to je holt asi u dokumentu, kde mluví jen jedna strana, poměrně normální. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Tři lidé nabídku objevit se ve filmu odmítli, a to trenér Jindřich Šikola, biatlonistka Veronika Vítková a Petr Koukal, bývalý manžel Gabriely Soukalové. (Duoscop)

Reklama

Reklama