Plastics, to je trojice roztleskávaček, které stojí na vrcholu potravního řetězce jedné obyčejné americké střední školy. Na ni nastoupí nová nesmělá studentka Cady a pro všechny je naprostý exemplář. Dosud totiž žila s rodiči v africké přírodní rezervaci bez jakéhokoli kontaktu s vrstevníky. I pro ni je tedy všechno nové; poznává namakance, flákače, asijský dementy a favority, šprty, nepřátelský, holky, co se přecpávaj, holky, co nejedí, vymaštěnce, sexuálně aktivní blbečky. A hlavně poznává Plastics, které ovládají celou školu. Ty se rozhodnou tohohle nevinného beránka ujmout a hlavně zkrotit. Dominantní Regina, přezdívaná Včelí královna, přitom věří, že z pomyslného trůnu ji nikdo sesadit nemůže. To se spletla. Cady se postupně stává jednou z Plastics, namyšlenou bezcitnou mrchou, hvězdou školy, udává styl, každý kluk ji chce, dokonce i Reginin expřítel Aaron. To už je přes čáru. Regina je manipulátorka, která se vyzná, a co je hlavní, zná všechny drby a pomluvy. Začíná válka. (CinemArt)

(více)

Trailer 5

Alecjay

bohužel tohle bylo zklamání. většina hlavních postav jsou nesympatický, hlavní hrdinka neumí pořádně zpívat, takže jí museli uzpůsobit songy tak aby je zvládla aspoň odříkat v tónině. těch pár vtipů a cameos nezachrání to, že je tahle verze extrémně nudná a bez duše. nechápu proč prostě nenatočili broadway verzi, jako to udělali s Hamiltonem, divadelní verze Mean Girls je senzační . jo a když už je jedinej důvod natáčení nový verze to, že je to muzikál, tak co kdybyste NEVYSTŘIHLI TŘETINU SONGŮ z divadelní produkce 🙄… no, pořád mohlo být hůř (ehm ehm Mean Girls 2) 1.5/5⭐️ ()

hatifnat

Je tam plno pěknejch momentů, dobrejch fórů, některý situace a motivy z prvního filmu jsou krásně rozpracovaný do lepšího/srozumitelnějšího/vtipnějšího vyznění. Jiný jsou zabitý buď překopáním dialogu/scény k horšímu případně výměnou dobrýho fóru za špatnej, nebo tím, že jsou ponechaný prakticky beze změny, ale najednou nefungujou. Prostě jako když vezmete svůj dvacet let starej text a začnete ho vylepšovat, je to úplně instruktážní video, co se stane. Aktualizace na tom vinu nemá, ta mi přijde, že se povedla (tiktokový generaci, existuje-li něco takovýho, ale teda nerozumim). Potěší tři staří známí, včetně svých rolí / zasazení do děje a jemných drcnutí do čtvrté stěny, a Bebe Wood jako Gretchen. Nepotěší necharismatická Janis a Damian jako karikatura gaye (to jsem si myslela, že od nultých let tímhle směrem vývoj nejde). Co nefunguje skoro vůbec, je propojení remakeu s muzikálem – je to zatim jedinej muzikál, kde jsem měla pocit, že písně zdržujou děj a brání sžití se s postavami a prožívání příběhu, místo aby je zprostředkovávaly. Plus fakt, že muzikálová Regina se uvede písní, jejímž obsahem je sdělení "jsem strašná mrcha", nejde dohromady se zápletkou stojící na tom, jak kladně Regina na naivní Cady ze začátku působí. Asi nejhorší je, jak rozpracování rozbití starýho přátelství do hrůzných detailů a změna zdroje, ze kterýho se o něm Cady dozví, z ní tady v kritickym momentě dělají místo zbloudilé ovečky opravdu hodně krutou krávu. Celkovej pocit: škoda, mohlo to bejt fajn. ()

dr.horrible

Bojovníci proti ženám a černochom zase raz zrazili hodnotenie niekam na úroveň súčtu IQ svojich rodičov-súrodencov, a nám opäť neostáva než veriť v neomylný úsudok nadradených, maskulinných, pivničných masturbátorov regresívnej hetero pravice. Tentokrát bolo totiž velice nutné pozdvihnúť pästičky a vyrazť do boja, pretože došlo k takej strašnej svätokrádeži, že Tina Fey natočila remake vlastného filmu pre novú generáciu a snehové vločky sa cítia veľmi dotknuté, keď niekto siaha na dievčenské teen komédie  z obdobia ich dospievania. Angourie Rice je každopádne asi tisíc ráz viac sympatická ako Linsday Lohan. Chybné bolo podľa mňa obsadenie príliš nesympatickej predstaviteľky Reginy. Muzikálové čísla sú super natočené, 4* ale nedám, nakoľko tento druh popu absolútne nepočúvam. Ale rozhodne je to bližšie k štyrom, ako ku dvom; neberte zakomplexovaných boomerov vážne. ()

LaRhette

Je to jako fúze původních Mean Girls s Glee, kde ale zapomněli zkopírovat cokoliv zábavnýho, včetně nenucenosti a svěžesti originálů. Skvělej příklad filmu, kterej kopíruje dva kulty, ale zapomene k nim přidat cokoliv svýho novýho a updatovat je (kromě sociálních sítí ofc, i když dost nesmyslně používaných). Finanční motivace je jasná, tak si jen pokládám řečnickou otázku: Co je autorská motivace něco takovýho natočit? ()

Streeper

Já chápu, že je to hit na Broadway, ale tam to taky mělo zůstat. Nejsem proti filmovým remakům, ze kterých se pak stanou muzikály, je fajn vidět znovu ty postavy a připomenout si to kouzlo obohacené navíc o písně. Ale zfilmovat to, když už perfektní originál máme je totální zbytečnost. Některé písně fajn, převážně se mi líbila ta, co zpívala Regina. Angourie mám ráda, ale nemá tak silný a zajímavý hlas pro hlavní postavu. ()

• Briney pôvodne odmietol rolu Aarona, keď sa dozvedel o požiadavke, že jeho postava má spievať, ale nakoniec úlohu prijal, keď boli piesne, na ktorých sa podieľal, z filmu vystrihnuté. (Arsenal83)
  • Tina Fey chcela od začiatku obsadiť Reneé Rapp do roly Reginy, pretože videla jej účinkovanie v muzikáli na Broadwayi, ale bola nervózna, že vedenie Paramount bude chcieť obsadiť niekoho trendovejšieho. Nakoniec to ale štúdio povolilo. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Middletown Township, New Jersey od 6. marca do 19. apríla 2023. (Arsenal83)