Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Come to Jesus!" Drahšie a výpravnejšie, no témou aj spracovaním takmer rovnaké béčko ako o tri roky starší Nemesis Alberta Pyuna. A rovnako na smiech. Ukrutné dialógy, detinský scenár, nepodarená akcia, prestrelená štylizácia a hrozní herci (dokonca aj Kitano). A pritom sa tu zišla tak rôznorodá partia! Jediná trošinku zaujímavejšia postava je Spider Henryho Rollinsa, naopak napríklad Lundgren tu predviedol asi najhumornejšiu kreáciu celej svojej kariéry (a to už hral sračiek kopec). Ak chcete vidieť niečo v podobnom štýle a z tej doby, dajte určite prednosť Trávnikárovi. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Eh, čekala jsem, že to bude lepší, když v tom hraje Keanu Reeves, ale smůla. Až jsem si občas říkala, kdy už mu ufiknou tu hlavu, ať je pokoj... Některé pasáže, které asi byly míněné vážně mě vyslověně rozesmály (postava Kazatele, proslov o desetitisícové štětce a košilích z Imperialu). Jinak takhle si představuji nepřehlednou akci, člověk pomalu neví, kdo s kým bojuje a většinou to probíhá tak, že vidíme osobu s nožem (bičem, pistolí a kdovíčím ještě...) a potom se k zemi někdo skácí, ale co bylo mezi tím, to můžeme leda tak hádat. Navíc mezi ústředním duem není celý film žádné jiskření, takže když se na konci políbí, vypadá to jak polibek bráchy se ségrou. Navíc mi bylo líto delfína:-( ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem přemýšlel, proč jsem dal filmu podle scénáře Williama Gibsona jenom tři hvězdičky, až jsem si ho pustil, a potom mu ještě jednu ubral. Laciná, trochu sebeparodická výprava, prkenné (až uvidíte jak se Keanu Reeves potácí po scéně, dojde Vám další význam toho slova) herecké výkony a režie jak z pekla. Zamýšlený filmový milník druhé půlky devadesátých let má všechny znaky béčka konce let osmdesátých. Už úvodních deset minut bylo špatných a zhruba za polovinou začal nezadržitelný pád někam do céčkového bahna. V posledních pěti letech starého milénia a v dekádě po začátku nového, mohl režisér použít neselhávající test kvality své práce. Pokud se mu v záběru objevil Dolph Lundgren, tak točil brak. Robert Longo nebral vážně ani tohle varování a v klidu dál kopal hrob své kariéře. Alespoň v tomhle odvedl výbornou práci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neznámy americký režisér Robert Longo dostal v roku 1995 veľkú príležitosť presadiť sa v tvrdej konkurencii. Dostal možnosť sfilmovať kultový sci-fi námet od spisovateľa Williama Gibsona. Producenti boli ku nemu štedrí a tak mal i dostatok finančných prostredkov. Šetriť sa nemuselo. Taktiež mal k dispozícii aj kvalitných hercov a ako bonus mladú, vychádzajúcu hviezdu, Keanu Reevesa, ako predstaviteľa titulnej úlohy. Lenže pán Longo z toho nevyťažil takmer nič. Naopak všetko to skazil totálnou režisérskou impotenciou. Vôbec sa nečudejem tomu, že to bol posledný film, ktorý natočil. ** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč ti chtěli uříznout hlavu? Tady lidi většinou normálně zabijou." Už si snad ani nedokážu představit, jak moc sci-fi byl v roce 1995 přenos 320 GB dat. I když si matně vzpomínám, že mé první Pentium 75 MHz mělo tehdy HD 540 MB, takže to asi bylo hodně. Jenže ono je těžké hodnotit něco, co ve své době patrně působilo hodně moderně. Dneska už je to archaická záležitost, ale její myšlenky jsou ale stále aktuální. Mám tím na mysli to, že zmírňovat chorobu je mnohem výnosnější, než ji vyléčit a že naši civilizaci mohou zachránit jedině delfíni. Mne to tedy přiměřeně bavilo, mezi Johnnym a Jane to sympaticky jiskřilo a Kazatel byl fantastický, kdykoli začal kázat svými implantáty. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno