Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (340)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB14: Žive si představuju, jak se režisér Glen zařval do ampliónu "Rogere, na plac!" a Moore odhodil hůl, přezul bačkory a ze skleničky si vzal zubní protézu. Ale i přes jeho stařecký vzhled mu věřím, že dokáže sbalit mlaďounkou Tanyu Robertsovou, udělat ometu, exnout martiny.....no ikdyž s těma akčníma scénama je to trošičku horší. Ale co. Zase tu hraje divná Grace Jones a John Barry složil výbornej soundtrack ()

T2 

všechny recenze uživatele

Roger Moore už bol dosť prestarnutý na Bonda, neviem aký zmysel to malo pre producentov stále dusiť v tejto úlohe herca, ktorý už moc vody namútiť nemohol. Christopher Walken ako záporák je zo svojim démonickým pohľadom fajn ale tie lepšie zahrané úlohy prišli od neho až o pár rokov neskôr, vedľajšie postavy ako čierna siláčka Grace Jones či pomocník Bonda ako že jeho sluha Patrick Bauchau sa dajú zniesť ale miestamy scenár dosť pokulháva a neponúka nič preborného, opäť je zameranie na Sovietov a to je na 80.roky téma nehorázne pretrepané zo všetkých možných strán a uhlov až sa to stáva fádne dnes a určite aj vtej dobe už museli byť diváci z toho nadmieru prejedení. Jedine na čom si ozaj dali záležať sú kulisy postavená ako šachty v bani. ║Rozpočet $30miliónovTržby USA $50,327,960Tržby Celosvetovo $152,400,000 ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Poněkud nedůstojné. Moore už působí trochu unaveně, bond girl je sice pohledná, ale nesnesitelně vycmrndlá a nebýt působivě barevně se doplňující dvojky Walken-Jonesová, kteří prakticky jako jediní měli nějakou šťávu, nedalo by se na to koukat. Slovy jednoho kamaráda - "...a padouši ani neměli žádnej obrovskej paprskomet..." Takže Chris a Grace každý po hvězdičce a bodycount taky jednu. Celkem tři a víc ani ťuk. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přepálený "supermoderní" Bond, plný šílené estetiky (barvité kulisy, crazy účesy, ulítlá hudba) a téměř šedesátníka Moorea, který si musí v každé třetí scéně otravně pomáhat střihem, či dokonce zadní projekcí. Věc, která v osmdesátých letech prakticky vymizela. Nečekal bych ji ve vysokorozpočťáku s takovým renomé, jaké si v tu chvíli celkem zdatně vytvářel příběh agenta 007. Glen, ač se snažil v posledním příběhu Rogera Moorea vsadit vše na divokou akci a nákladné pyrotechnické kousky, úspěch se dostavil jen na půl, tedy technicky je View to a Kill do té doby nejnadupanější bondovkou, Walkem je brilantní, ale chybí kouzlo "klasiky", chybí vychytávky a typické trademarky. Tváří se to spíše jako čistokrevný akční thriller, který ale kapacitně nestačí a dýchavičný hlavní protagonista už tuplem ne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce celkovo slabšia, ale stále ešte nadpriemerná bondovka, ktorá vôbec nevybočuje z cesty a drží sa zavedených tradícií. Na Rogerovi Mooreovi už badať značnú únavu a určite to bolo dôvodom zmeny predstaviteľa Jamesa Bonda v nasledujúcom dobrodružstve a nie o čosi nižšie tržby. Ešte spomeniem Tanyu Roberts, pri ktorej síce je načo sa pozerať, herecky je to však jedna z najmenej výrazných bondgirls. Suma sumárum, bondovka ktorá tajnému agentovi image rozhodne nekazí. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • „Keď som hral Bonda, posteľové scény mi pripadali úžasné - žiaľ, veľa času sme na ne nemali," vyjadril sa Roger Moore po poslednej role agenta. (kacer4)
  • Rolls-Royce, se kterým Bond a jeho společník přijedou na Zorinův zámek, patřil producentovi Albertu R. Broccolimu. (Colonist)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama