Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kapitánův deník. Hvězdné datum 10. 3. 2014. Star Trek bez Spocka je pro mne něco jako Hamlet bez Hamleta a ani dva kapitáni USS Enterprise, podporovaní lehce retardovaným androidem, to nemohou zachránit. Zato Dr. Soran je vcelu nadstandardní sympaťák, který z toho alespoň průměrnou zábavu dokáže vykouzlit, ale celkově bych si pro start Pickardovy posádky dokázal představit daleko lepší film. Konec zápisu. ()

Reklama

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč mám rád vesmírnou(!) sci-fi, není většinou to "sci", ale ono "fi". Pro představivost je ve vesmíru místa takřka nekonečně, takže se jí místo teorií warpových pohonů a červých děr nechávám unášet prakticky bez zábran. Ale důvod, proč mám rád Star Trek, je ještě trochu jiný a souvisí s tím, že většina sci-fi daleko více než o budoucnosti vypráví o své přítomnosti. Každá doba, kultura má svou morálku, etiku, ideály a také tendenci je do budoucnosti projektovat v destilované a koncentrované podobě. A právě fenomén Star Trek tuhle skutečnost zrcadlí hodně. Baví mě sledovat jeho postupný vývoj a proto tenhle komentář dávám právě na místo, kde se obě generace střetávají. I když spíš než nějaká vize vévodí tomuto dílu Datův emoční čip. Když vás bude zajímat minulost, zkuste zjistit, jak tehdy přemýšleli o budoucnosti. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)

Reklama

Reklama