Reklama

Reklama

In a Violent Nature

  • Austrálie In a Violent Nature (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororový slasher, který metodicky líčí záhadné vzkříšení, řádění a odplatu nemrtvého monstra v odlehlé divočině. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

maddy 

všechny recenze uživatele

Najpomalší slasher v histórii hororu a film, ktorý v podstate klame telom. Celá tá premisa "natočili sme horor z pohľadu vraha" sa totiž vyskytuje iba v pár scénach, zvyšok je v podstate štandardná vyvražďovačka v lese, ale vyvražďovačka, ktorá je nesmierne pomalá (pokiaľ vás polovicu filmu nebaví pozerať na chodiaceho mutantíka pomedzi stromi), samotný vrah nie je nijako zaujímavý, ani ikonický, a celému tomu trestuhodne chýba akékoľvek napätie, takže sa všetky vraždy stanú úplne nevzrušivo, kde sa režisér snaží akurát tak šokovať pár komickým gore. Vo výsledku tak s prižmúrením všetkých očí akurát tak zaujímavé žánrové cvičenie, ktoré by však vystačilo na 15 minútový kraťas, no v celovečernej stopáži nemá okrem extrémnej nudy čo ponúknuť. CELKOVO: 3/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obojživelný Kajínek bloumá v roztrhané flanelce kanadskými smíšenými lesy a za zvuku jeho šlápot jak z Hunting Unlimited je mu divák neustále v patách. Zajímavý koncept slasheru jako slow cinema ve stopách Malicka a Guse Van Santa a možná i přírodopisného dokumentu, který může turisty trochu ukolébat v tom, jak blízko se jde bez újmy dostat k nebezpečí. V téhle dreamlike atmosféře je pak násilí buď decentně skryto, a nebo za nepříjemných zvuků není divák šetřen (štípačka na dřevo či neortodoxní jogínský cvik „Strč krk skrz trup“). Není to nijak převratné, limity žánru to ani nedovolují, ale ta jinakost funguje. Při závěru v autě tomu trochu vypadne proud, ale stejně jsem ho pak mezi stromy hledal jako kdysi s Billym a Dutchem.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hloupých slasherů znám dost a tenhle rozhodně mezi ně patří. Samozřejmě, už z podstaty žánru jde o prvoplánové příběhy s cílem vykydlit co nejvíce postav a pokud možno brutálně. Jenže kvůli nesnesitelnému tempu (netempu), kdy jsem měl každou chvíli pocit, že se obraz seknul, jsem film doslova protrpěl. Mně vůbec nevadí pomalé filmy, ale musí být napínavé nebo zajímavé. Tenhle není ani jedno. Dívat se neustále na záda vraha může přijít originální jen tomu, kdo nikdy v žádné PC hře nechodil s postavou. Pitomá kamera rozbíjí kompozici na cucky. Kdysi to dělával Argento, jenže ten věděl proč, a tak to mělo v jeho filmech smysl. Dívat se na kousky postav mě brzy přestalo bavit. A scény z dálky? Nejhroznější byla asi s molem, kdy nejen že se domníváte, co vlastně vidíte, ale v jedné chvíli i světlá skvrna představující plavkyni zmizí z obrazu tak hloupě, že to snad nemohlo být plánované. Jediným kladem je gore, za což dávám 2*. Nejlepší je, když se postava podívá do svého břicha, ovšem stroj na štěpení kmenů by jistě dokázal lepší práci, než předvedl. Návrat Jasona se tedy příliš nepovedl... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika samozřejmě ne, neobvyklý úhel pohledu do žánru hororového slasheru ale docela ano. Každopádně sekaná může být tou suchou neochucenou šlichtou ze školní jídelny, stejně jako pokrmem, po kterém se jen zapráší. Obrovitý Jason Voorhees nahradil hokejovou masku a místo cvičení s mačetou bere vše, co mu přijde pod ruku. Než ale někomu usekne hlavu, sledujeme ho v táhlých záběrech, jak se sune pokojnou kanadskou krajinou. A to už taková pecka není. Banda mladého masa na porážku totiž sebrala z požární hlídkové věže uprostřed lesů přívěsek, což z hlíny probudí jedno němé přerostlé hovado, které chce šperk zpátky. Děj to prakticky nemá, postavy jsou nezajímavé a ukecané finále taky dvakrát nepotěší. Násilí nápadité a v nejednom případě extrémní, protože třeba jedno z děvčat si z netradičního úhlu prohlédne vlastní dutinu břišní. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pátek 13. z pohledu zabijáka. Chris Nash vzal super nápad a převedl ho na celovečerní snímek. Bohužel však krom zajímavého zpracování a porce gore, nemá film víc co nabídnout. Chození s vrahem po lese není až tak záživné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puberťáci sice umírají nekompromisně, mezi tím se ale nic neděje. Tečku tomu nastavuje takový až meh konec, kde úplně chybí klasický finálový showdown mezi vrahem a final girl. Velké plus patří rejžovi za samotné experimentování v subžánru a otočení klasických propriet. Na větší filmový debut to nebylo vůbec špatné a dovolím si napsat, že tento tvůrce nás v budoucnu může příjemně překvapit. Teď ale naservíroval průměrné kempové vraždění, které nedělá legendám ostudu, ale bojuje o divákovou pozornost, když se nic neděje ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie sa pôvodne uskutočnilo v oblasti Kawartha Lakes v centrálnom Ontáriu v Kanade v roku 2021, lenže Chris Nash dostal neskôr pocit, že toto miesto "nebije na tú správnu notu". Film bol nakoniec natočený v Algoma District, Ontario, blízko Sault Ste. Marie. Nash potvrdil, že sa pretočilo asi 70% materiálu. (Arsenal83)
  • Pôvodne hral monster mana niekto iný, Chris Nash vysvetlil: "Urobili sme štyri týždne natáčania na úplne inom mieste s iným hlavným predstaviteľom, ktorý týždeň a pol po produkcii podľahol zdravotným problémom, takže sme museli nahradiť nášho hlavného herca „monster mana. Celý film je v kostýme, tak som si myslel, že ak nájdeme niekoho rovnakej veľkosti, zhruba rovnakej postavy, dotočíme to podľa pôvodného plánu. Je tu ale veľa dôležitých vecí, čo sa týka prejavu, chôdze a hmotnosti, a tak aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme film pretáčali odznova." (Arsenal83)

Reklama

Reklama