Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (413)

kinej 

všechny recenze uživatele

Co si tak pamatuji, tak tohle je asi nejslabší film celé bondovské série. Timothy Dalton je ze všech představitelů Bonda ten nejhorší. Typově se hodí spíše do romantických filmů, než do akce. Na zabíjení lidí a svádění žen má moc něžný pohled a divák mu prostě nevěří. Natáčení filmu navíc spadlo do tuhých osumdesátých let, kdy vrcholil úpadek hudby, módy a kultury celkově. A tak bond-grils, jejich obludné účesy, šaty, písně jsou bohužel poplatné této temně kulturní etapě. Také herci film moc nezachraňují. Carey Lowell i Talisa Soto jsou herecky doslova tragické. A Benicio Del Toro má projev herců z podřadných jihoamerických telenovel, člověk by nevěřil jakých výkonů bude tento herec o deset let později schopen. Naštěstí film od úplného debaklu zachraňují slušné akční scény a tak se nejedná o úplný propadák. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Bondovky s Daltonem se spolu s Goldfingerem řadí k těm nejlepším starým Bondovkám co se děje týče (starým protože jsem ročník 91). Ohledně sympatičnosti hlavního hrdiny jsem byl také spokojen (možná nejspokojenější), Dalton dosahuje kvalit Conneryho (Lazenby mi nevadil) a co se týče R. Moora tak ten mi vzhledově moc neseděl a ani jeho bondovky se mi po dějové stránce moc nelíbily. Největší škoda je, že si Dalton zahrál Bonda pouze dvakrát (namísto nesympatického Moora, který jej ztvárnil 7x). ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Až na druhé skouknutí po několika letech se mi tenhle Bond zalíbil. Sice to není tradiční bondovka (jenže ty se mi nikdy tolik nelíbily), ale když jí přijdete na chuť, pak vám naservíruje nadprůměrný film. Pro mě je to důstojné rozloučení s Bondem (ty nové filmy jsou trochu o něčem jiném, holt ten Sovětský svaz tam chybí, výjimkou je Zlaté oko) - ten romantický konec se mi kupodivu zamlouval. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nasr...švatný Bond se mstí. Potvrzení toho, že Dalton je na svém místě. Bondovská série se nicméně měla na tuto úroveň dostat někdy o patnáct let dřív, proto je to nadšení trochu zkalené - v době Povolení zabíjet už bylo pokračování na stejných základech jako Mooreovky ("pan" režisér) nemožné. Přesto nejlepší Bondovka za hodně dlouhou dobu, proto rád nadsadím hodnocení. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech a průkopnickém, přesto též nedoceněném On Her Majesty's Secret Service, se Bond s jeho představitelem opět loučí v čistě osobním stylu. Nebýt Licence to Kill, možná bychom dnes vůbec neznali hrdiny typu Jasona Bournea. Daltonovo rozervané a agresivní pojetí agenta 007 je mimochodem fascinující a Craig na něj svými bondovkami skvěle navazuje, obzvláště pak v Quantum of Solace s podobným motivem pomsty. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Kvůli stávce Svazu amerických scénáristů, která se roku 1989 odehrála, nemohl jeho člen Richard Maibaum svou práci na filmu dokončit. Scénář tak musel dopsat spoluautor Michael G. Wilson sám. (WolfR)
  • Přestože film není točen podle žádného Flemingova románu, objevuje se zde scéna z knihy "Žít a nechat zemřít". Konkrétně se jedná o předhození Felixe Leitera (David Hedison) žralokovi. (Žralok)

Reklama

Reklama