Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (415)

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tohle jedna z nejhorších bondovek. Dalton je sice o hodně lepší než přestárlej Moor a hraje celkem dobře, ale ten stupidní scénář mu toho moc nedovolí a když nic moc příběh nahradí akce, tak je jí sice dost, ale všechny vychytávky nebo nějaký speciální akce jsou šíleně přehnaný a už to vůbec nepůsobí realisticky, samozřejmě, že ostatní bondové taky maj spoustu akcí, který by ani sám bond nezvlád, ale rozhodně to tak nebije do očí jako tady a hlavně proto dám jenom 3* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 16 - První bondovka s Daltonem, kterou jsem viděl...Je poměrně netypická, 007 je hnán pomstou a docela často chybuje nebo má namále. Rozhodně se jedná o zajímavou a zábavnou část, která je však místy hodně úsměvná v tom negativním smyslu slova. Jinak jsou tu ovšem pěkné Bond-girl a roztomilý závěrečný skok do bazénu :) ()

Reklama

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech a průkopnickém, přesto též nedoceněném On Her Majesty's Secret Service, se Bond s jeho představitelem opět loučí v čistě osobním stylu. Nebýt Licence to Kill, možná bychom dnes vůbec neznali hrdiny typu Jasona Bournea. Daltonovo rozervané a agresivní pojetí agenta 007 je mimochodem fascinující a Craig na něj svými bondovkami skvěle navazuje, obzvláště pak v Quantum of Solace s podobným motivem pomsty. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že to, co bychom dnes přehlédli, nám u filmu, který byl natočen před lety, může třeba vadit. Tohle je podle mě takové Bondovo našlápnutí do nových časů, co na tom, že změnilo představitele a mělo delší přestávku. Brosnan nad ním totiž vzhlížel už delší dobu. A navíc je to s odstupem už stejně jedno. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu lepší než Dech života, kde James unikal z Bratislavy do Vídně přes Tatry :-) Hodně lidí ji, zdá se (alespoň podle CSFD), odmítá, i když nevím proč. Ano, je trochu psychologičtější, Jamese teď nejvíc táhne pomsta z mrtvého kamaráda. Ale proč ne? Jinak Timothy mi do role Bonda celkem sedí, mám ho dokonce radši než Moora, který na mě v celkovém dojmu ze svých 7 bondovek působil hodně staře... ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Mike Grell, spisovatel a výtvarník, pracující pro DC Komiks v New Yorku, přepracoval filmovou předlohu do barevného grafického románu. (Terva)

Reklama

Reklama