Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +výborná akce, dobré souboje, hlášky, Katherine Heigl, různé Seagalovi vychytáky -ke konci trošku trapné/// V pořadí sedmá seagalovka, která volně navazuje na Přepadení v pacifiku. Nejvýraznějším plusem tohoto filmu je postava Casey Ryback. Hlášky záporáků na jeho adresu patří k těm nejlepším. A je pro to taky důvod. Steven se tu mladí, střílí, šermuje, nastražuje různé pasti a vůbec o zábavu je díky němu postaráno. Opět trošku váznou scény v americkém velení, ale něco podobného patří k jakémukoliv filmu. Akce a efekty jsou i na dnešní dobu dost slušné, hudba v pohodě doplní výslednou atmosféru. Radost se dívat. Zde je Seagal v té nejlepší formě./// Celkem 87%/// ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Na jedničku mi nesahejte, to je dle mého Seagalův jednoznačný vrchol, na dvojku se nicméně nedívám už tak kriticky jako dřív a dá se říct, že to byl jeden z jeho posledních (ještě pak Glimmer Man a Lovec policajtů) přijatelnějších výletů do solidní béčkové akce. Mnohé chvaty povedené, s triky střídavě oblačno, záporák tradičně přehrávající. Dietní tři hvězdy. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci? No to je jednoduché -> „ Hodlám svět fascinovat rozházením hnoje. Ve skutečnosti je to továrna na chemické zbraně maskována jako továrna na hnojiva. My to víme, Číňan ví, že to víme, ale my předstíráme, že to nevíme. A Číňan předstírá že, věří že to nevíme. Ale ví že to víme. Všichni to ví.“ ... Opravdu perfektní film, který je opravdu někdy více komedie než akční :) Nedívejte se na logiku, nebo "kvalitní" Seagalův výkon, dívejte se na komedii > akčnost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal a jeho zamatový hlások opäť v akcii tentokrát bez prebytočných kíl ale s prebytočnými kecami..Takého trtka ako hrá hlavného záporáka museli hľadať fakt dlho, každopádne viac sa hodí do cirkusu ako do filmu... Ako akčný film na večer s pivom v ruke ideálne, nevadí, že umelecká hodnota sa rovná pozeraniu sa na holú stenu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama